Sprijin financiar pentru primării. “Nu o să rămână niciun primar să nu poată să-și ducă la îndeplinire proiectele promise pentru localitatea pe care o conduce”

0
143

Primarii gorjeni ar putea beneficia de sprijin din partea statului pentru a-și duce la îndeplinire proiectele aflate în execuție. Acuzat că a pus în aplicare peste noapte OUG 114 Guvernul ia în calcul să dea o mână de ajutor unităților administrativ teritoriale care nu pot asigura lucrările deja licitate. Liberalii susțin că situația în județ este critică.

Liderul PNL Gorj susține că PSD a dat lovitura de grație edililor prin ordonanța 114. Dan Vîlceanu afirmă că edilii s-au trezit ales cu datorii pe cap în urma majorării salariilor din domeniul construcțiilor. „Abia acum văd primarii ce înseamnă OUG 114. Primarii au cerut lămuriri la Ministerul Dezvoltării și au întrebat ce se întâmplă cu devizele pe care constructorii le refac în cazul proiectelor pe PNDL și fonduri europene. Și au fost anunțați că sunt cheltuieli neeligibile și trebuie achitate din bugetul local, bani pe care nu-i au! Stabilind salariu minim la 3000 lei, toți constructorii trebuie să refacă devizele pentru că ei au fost la licitație pe o lege și acum e o altă lege. I-au omorât mai rău decât au fost până acum pe primari, dacă putem să spunem așa”, a declarat liderul PNL Dan Vîlceanu.

„Statul va interveni”

Președintele Consiliului Județean Gorj susține că lucrurile nu stau chiar așa și că se caută soluții. Cosmin Popescu aduce în discuție un ajutor de stat. „Dacă punem în discuție proiectele pe PNDL deja se discută serios asupra un sprijin financiar pentru cei care au încheiat un contract de execuție lucrări la nivelul maxim al contractului de finanțare. Statul va interveni prin Ministerul de Finanțe sau Ministerul Dezvoltării. Nu o să rămână niciun primar să nu poată să-și ducă la îndeplinire proiectele promise pentru localitatea pe care o conduce. Eu cred că OUG 114 este un fapt benefic iar Ministerul Dezvoltării Regionale va acorda tot sprijinul pentru ca contractele în derulare să fie duse la îndeplinire. Înțeleg, suntem în campanie, am auzit acest slogan de doi ani de zile că de fiecare dată la aprobarea bugetului sunt rectificări, că sunt în dificultate administrațiile locale dar m-am obișnuit și iau ca atare” , a declarat șeful județul Cosmin Popescu.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns