Spitalul TBC „Tudor Vladimirescu“ tratează de astăzi pacienţi cu COVID-19

0
29
Spitalul TBC „Tudor Vladimirescu“ tratează de astăzi pacienţi cu COVID-19

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobriţa, judeţul Gorj, tratează începând de astăzi bolnavii care prezintă forme uşoare de COVID-19 sau asimptomatici.

Cinci pacienţi urmează să fie internaţi până la sfârşitul zilei de astăzi. Cele două unităţi medicale din Gorj, Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti şi Spitalul Judeţean de urgenţă Târgu Jiu, unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, sunt pline şi mai au doar puţine locuri libere.

„Avem 65 de paturi pregătite conform Ordinului de ministru destinate pacienţilor suspecţi şi pozitivi. Conform circuitelor elaborate, nouă paturi sunt destinate tratării pacienţilor suspecţi de tuberculoză şi COVID-19, li 56 de paturi vor fi destinate tratării pacienţilor cu CCOVID0-19. Avem solicitări de internare a cinci pacienţi. Nu ştim ce va fi mai târziu. Noi o să tratăm cazuri uşoare şi medii, iar cele severe vor fi tratate de în spitalele care au suport de Terapie Intensivă“, a spus Ion Cochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie. Acesta a precizat că există stocuri suficiente de echipamente de protecţie şi că personalul este calificat să trateze simptomatologie de acest tip.

„Spitalul va scăpa de o presiune“

La spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt internaţi 145 de pacienţi, dintre care 14 se află la Terapie Intensivă.

Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, spune că deschiderea unui nou spital pentru pacienţi cu COVID-19 va fi de mare ajutor, pentru că se va reduce din presiunea care există pe unitatea medicală suport: „Sperăm ca de astăzi înainte lucrurile se vor mai linişti, pentru că şi spitalul Dobriţa va primi pacienţi COVID-19 pozitivi, formele asimptomatice şi uşoare, iar spre noi se vor îndrepta pacienţii pe specialităţi. Spitalul va scăpa de presiunea că sunt foarte mulţi pacienţi“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Lasă un răspuns