Spaţiile din stadion vor fi încălzite degeaba încă o iarnă

0
76

Stadionul Municipal rămâne închis în cea mai mare parte a sa, până acum fiind deschise doar spaţiile cu destinaţie sportivă. Celelalte spaţii ale construcţiei, mult mai mari decât zona destinată sportului, au rămas închise şi vor fi încălzite toată iarna pentru a nu se deteriora construcţia.

Construcţia amplă care este acum Stadionul Municipal din Târgu Jiu nu mai reprezintă doar stadionul şi tribunele, cum era vechiul stadion, ci este una mult mai complexă. Stadionul include, pe lângă zona sportivă de la tribuna oficială, şi o clădire de birouri, dar şi un hotel cu patru etaje precum şi o serie de spaţii comerciale care încă nu au primit nici o destinaţie.

Toate acestea trebuie încălzite în sezonul rece, pentru că există conducte de alimentare cu apă care se pot sparge, dar şi construcţiile se pot deteriora din cauza frigului pe perioada de iarnă. Pe lângă zonele cu destinaţie sportivă, care şi acelea vor fi încălzite chiar dacă nu mai sunt competiţii acolo până la finalul lunii februarie, se va consuma energie pentru încălzirea spaţiilor comerciale, a hotelului situat lângă Hotel Sport, dar şi a spaţiilor cu destinaţie de birouri din clădirea alăturată IPJ.

Costurile nu sunt mici, ajung la câteva miliarde de lei după cum spunea primarul Marcel Romanescu în vară, când îi soma pe reprezentanţii CNI să facă recepţia lucrărilor de la stadion, altfel vor plăti încălzirea acestuia: „Cât voi fi primar, în condițiile în care nu se face recepția, toate cheltuielile le voi pune în seama Companiei Naționale de Investiții și a constructorului. Nu știu cum o să-și împartă aceste obligații, dar nu pot să-mi asum niște cheltuieli, în condițiile în care ceilalți stau și așteaptă. E vorba de câteva miliarde, pe perioada de iarnă, pentru că trebuie să ai asigurate condițiile, ca să nu se deterioreze lucrările executate”.

Până acum nu s-a reuşit să se dea nici o destinaţie acestor spaţii care au rămas nefolosite şi la aproximativ două luni de la inaugurarea stadionului. Primarul Marcel Romanescu a precizat, după preluarea stadionului, că se va face un studiu de oportunitate, realizat de Direcția de Patrimoniu, care să arate care va fi cea mai bună soluţie pentru aceste spaţii, ce venituri se pot obţine şi care sunt exact costurile de întreţinere a arenei. Pentru clădirea de birouri s-au vehiculat deja variante de închiriere a acestora către unele direcţii din cadrul primăriei iar spaţiile comerciale ar urma să fie scoase la licitaţie.

În ceea ce priveşte hotelul din incinta stadionului, având în vedere faptul că acesta nu are restaurant, ci doar spaţii de cazare, ar putea fi foarte uşor administrat de Primăria Târgu Jiu. Deja reprezentanţii CSM Târgu Jiu s-au arătat interesaţi să cazeze acolo sportivii de la echipele de seniori, handbal şi baschet, pentru a scuti cheltuielile cu cazarea acestora în oraş.

Articolul Original

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.