ȘPAGĂ un BMW seria 7, în dosarul „Mafia pădurilor”! Procurorii au propus arest la domiciliu pentru șase persoane!

0
157

Tăerel, trei infracțiuni de luare de mită

Acuzațiile la adresa acestora sunt: luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, tăiere nelegală de arbori şi furt de arbori, încadrarea juridică fiind de instigare sau complicitate la aceste infracțiuni.
Printre cei reținuți se află și Ion Tăerel, șeful Ocolului Silvic Tismana, iar printre faptele reținute în sarcina sa sunt și trei infracțiuni de luare de mită.
„S-a reținut în sarcina șefului de ocol silvic faptul că acesta, în lunile iunie și iulie 2020, a pretins sume de bani și alte foloase materiale în scopul de a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiunile de serviciu pentru a favoriza tăierea și respectiv sustragerea nelegală de material lemnos”, au comunicat procurorii.

Autoturism de lux, „cadou” pentru un inginer silvic

Tot pentru luare de mită, fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori este anchetat și inginerul Tiberiu Nicolae Logăscu, angajat al Ocolului Silvic ”C. Brâncuși”. Inginerul silvic este acuzat că pentru a trece cu vederea anumite ilegalități a primit șpagă, de la un cunoscut om de afaceri, un autoturism BMW serie 7.
„În acest caz s-a reținut că în luna mai 2018, inginerul silvic a primit cu titlul de folosință gratuită de la o societate comercială care exploatează materialul lemnos, din municipiul Târgu-Jiu, un autoturism marca BMW, exercitând permanent posesia acestui autoturism de la data înmatriculării mai 2018 și până în prezent, în scopul de a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiunile de serviciu, pentru a înlesni acțiunea de tăiere și sustragere nelegală de material lemnos”, au precizat reprezentanții Parchetului.

Printre suspecți…

… se numără şi Ilie Alexandru Grecescu și Radu Brâncuș având calitatea de şef district şi respectiv inginer silvic, în cadrul unor ocoale silvice, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului.
Daniel Vasile Văcaru, pădurar în cadrul unui ocol silvic, are calitatea de suspect și este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori și complicitate la furt de arbori.
În aceeași situație se află și Daniel Tănasie, pădurar de canton în cadrul unui ocol silvic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere nelegală de arbori, furt de arbori, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

„Pașa” pădurilor

Favorizat de pădurar a fost fratele acestuia, omul de afaceri, Petre Tănasie, cunoscut în zonă sub numele de Puiu ”Pașa”, administrator de fapt al societăţii comerciale Petrebog Forest SRL, cu profil exploatări forestiere, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual. Firma acestuia a derulat afaceri, anul trecut, de 16,5 miliarde de lei vechi.
Trebuie spus că ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, iar în această cauză, care este una complexă, au fost efectuate de către organele de anchetă în perioada anterioară un număr de 22 de percheziţii domiciliare.

Tag-urifeatured mafia pădurilorOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns