Șofer condamnat pentru dare de mită

0
12

A vrut să scape de dosarul penal, dar s-a ales cu o condamnare. Este cazul unui șofer din Vâlcea, prins băut pe o șosea din județul Gorj.

Constantin Țevelei a fost condamnat, cu acord de recunoaștere, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. Sentința pronunțată joi, 14 ianuarie, nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Țevelei Constantin la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) și i) C.pen (să nu conducă niciun fel de autovehicul), în condițiile art. 68 alin. 1 lit. b C.pen. În baza art. 91 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 4 ani”, se arată în minuta Tribunalului Gorj.

Pe durata termenului de supraveghere, vâlceanul va trebui să muncească în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bărbătești, jud. Vâlcea, pe o perioadă de 90 de zile.

Țevelei era cercetat penal de procurorii din Novaci pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5.000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul”, au transmis procurorii.

Bărbatul din Vâlcea a fost imediat încătușat, stând în arest preventiv până aproape de Crăciun. Acum el se află sub control judiciar și nu poate pleca din țară fără acordul instanței.
Sursa aici

Lasă un răspuns