Situație incredibilă pe o stradă din Tg-Jiu. Elevii expuși pericolului

0
34

Elevii care frecventează cursurile școlilor din apropierea Căii Eroilor, la care se lucrează de ani de zile, sunt supuși zilnic riscurilor. Școlarii care frecventează cursurile după amiază sunt nevoiți să plece pe întuneric spre casă. În zonă se lucrează, iar lipsa sistemului de iluminat, poate duce la incidente grave. Astfel, elevii sunt nevoiți să-și folosească lanternele de la telefoane pentru a vedea pe unde merg astfel încât să nu se lovească de tot fel de ”obstacole”.

Nici șoferii nu sunt mai fericiți. Și în cazul acestora riscurile sunt foarte mari, din același motiv, lipsa iluminatului.

”Când sunt nevoit să merg pe aici, conduc cu mare grijă. Copiii nu se văd pur și simplu. Unii dintre ei ne văd că mergem foarte încet și pur și simplu țâșnesc în fața mașinii din dorința de a traversa mai repede. Stâlpii de iluminat sunt, lumina lipsește. Nu se poate ca într-o zonă atât de aglomerată de copii, să nu fie lumină. Să pună ceva provizoriu, orice. Trebuie să se întâmple o tragedie ca să fie luate măsuri?” a declarat un șofer.

Părinții nemulțumiți

Orice șantier trebuie iluminat mai intens decât ar fi în mod obișnuit, iluminată o stradă. Situația creează neplăceri elevilor dar și părinților, care sunt obligați să meargă prin șantier cu teama că oricând se poate întâmpla vreo nenorocire. “Este foarte neplăcut. Se lucrează de câțiva ani aici, în zonă. Ar trebui să se țină cont că este o școală în apropiere. Sunt guri de canal, se mișcă pavelele. Nu e normal ce se întâmplă!”, a declarat un părinte pentru Impact în Gorj.

“Zilele trecute un elev a picat pe burtă. Ne-am speriat rău. Noi avem un bec exterior și îl ținem aprins, să vadă, săracii, pe unde să meargă!”, a transmis o bunică, proprietara unui imobil din zonă pentru sursa citată.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.