Sindicatele din Educație cer vaccinarea gratuită a profesorilor, conform Contractului Colectiv de Muncă

0
36

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis o scrisoare deschisă către ministrul Educației în care solicită vaccinarea gratuită pentru cadrele didactice, conform prevederilor asumate în contractul colectiv de muncă. În documentul semnat de Simion Hăncescu acesta precizează că ”există unități de învățământ în care sunt epidemii de gripă”. Pe de altă parte Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a spus că „în niciun caz nu putem vorbi despre epidemie”.
Cert este că profesorii au dreptul la vaccinare gratuită împotriva gripei, conform prevederilor asumate în contractul colectiv de muncă.

„Personalul din învățământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto-contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor va fi suportată, în conditiile legii, din bugetul angajatorului”, este menționat în articolul 47, alineatul 6 din Contract.

În cazul gripei, dacă într-o săptămână numărul de cazuri diagonosticate depașește numărul de cazuri estimate, atunci putem vorbi despre o săptămână epidemică. După trei săptămâni epidemice este declarată epidemie. Deja nouă școli din Capitală au fost închise timp de trei zile, pentru a limita răspândirea virusului gripal.
Articolul complet aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns