Sindicaliştii cer Guvernului să ia urgent măsuri pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia:…

0
114

CEO se află într-o situaţie foarte dificilă

Sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) cer Guvernului Dăncilă să ia urgent măsuri pentru salvarea companiei. CEO este unul dintre cei mai importani producători de energie electrică din România. Compania include cariere miniere şi termocentrale. Aproximativ 13.000 de salariaţi îşi desfăşoară activitatea în cadrul complexului.

CEO se află într-o situaţie dificilă în această perioadă. În această perioadă, produce o cantitate mică de energie electrică, pentru că hidrocentralele funcţionează la capacitate maximă ca urmare a debitelor mari de apă. De asemenea, certificatul de carbon, care trebuie achitat de toţi producătorii care poluează, se menţine la un preţ foarte ridicat.
„Dorim să vă transmitem profunda noastră îngrijorare în legătură cu situaţia foarte grea în care se află Complexul Energetic Oltenia, datorită modului în care funcţionează piaţa de energie din România (funcţionare neconcurenţială), cât şi a întârzierilor nejustificate ale adoptării actelor normative necesare pentru deschiderea fronturilor de lucru în carierele miniere“, se arată în adresa trimisă de FNME, se arată în adresa FNME. Preşedintele organizaţiei sindicale susţine că guvernul nu şi-a respectat promisiunile din domeniul energetic: „Este în pericol sistemul energetic naţional. Termocentralele din cadrul CEO asigură echilibrul sistemului“

Comisie guvernamentală pentru CEO

Sindicaliştii solicită înnfinţarea unei comisii la nivelul guvernului care să se ocupe de problemele de la CEO: „Vă solicităm doamnă prim-ministru, numirea unei comisii la nivelul Guvernului României, care să găsească soluţiile necesare asigurării stabilităţii economică-financiară a Complexului Energetic Oltenia. Contradicţiile din Proiectul strategiei Energetice şi mesajele transmise de conducerea Ministerului Energiei destabilizează pacea socială în rândul salariaţilor care merită siguranţa locului de muncă după eforturile depuse pentru asigurarea siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional. Decarbonizarea nu înseamnă, doamnă prim-ministru, renunţarea la combustibilul fosil (cărbune) pentru producerea energiei electrice. Am adaptat ca şi companie, tehnologii care să nu mai polueze, modernizând agregatele din centralele electrice, astfel încât ne-am încadrat în parametrii necesari pentru a obţine acordurile de mediu pentru cele patru termocentrale din portofoliul companiei“. Un raport făcut la CEO de un auditor independent arată că există un risc ridicat cu privire la efectuarea unor plăţi imediate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.