„Au făcut criteriile de restructurare ca niște bandiți!” Așa a reacționat sindicalistul Nicu Bunoaica la anunțul Complexului Energetic Oltenia referitor la criteriile după care, în vară, vor fi disponibilizați din companie 200 de salariați. Pe lângă cei care vor pleca la cerere, și angajații care au fost evaluați ca având o activitate „nesatisfăcătoare” ori au alte venituri riscă să fie dați afară.
Criteriile anunțate de oficialii companiei au stârnit deja nemulțumiri în rândul salariaților. Dacă până acum se vorbea că doar cei care vor să plece acasă vor fi pe lista de restructurări, la care se vor adăuga persoanele aflate în prag de pensionare, au mai fost dezvăluite și alte criterii după care se vor face concedierile prevăzute pentru acest an.
Compania a început de miercuri demersurile pentru restructurări. Cei 200 de angajați vor pleca acasă începând cu data de 10 iulie. „S-a trimis comunicarea pentru restructurări. Sunt criterii. Unul dintre ele este cu calificativele. Cel care ia nesatisfăcător să se încadreze la restructurare. E discriminare! Este un articol din contract unde se spune că plecările sunt la cerere. Al doilea criteriu este că cei care au și altceva de muncă în afara serviciului, dacă au firme, să plece și ei. Și mai sunt scrise și alte criterii stabilite cu sindicatele, dar eu am auzit că i-a chemat Sorin Boza pe sindicaliști la Complex și probabil au pus pe hârtie criteriile pentru restructurări”, a reacționat sindicalistul Nicu Bunoaica.
Acesta este de părere că, în acest fel, pot fi puși pe „lista neagră” și angajații incomozi în fața șefilor. Primesc calificativul nesatisfăcător și pot oricând să fie dați afară. În plus, în ciuda lipsei forței de muncă din producție, tot din acest sector vor fi concediați cei mai mulți salariați. „Eu sunt împotriva acestor decizii. Au făcut criteriile de restructurare ca niște bandiți! Trebuie discutate criteriile cu toate sindicatele. Se face o disponibilizare la cerere și nici nu trebuie discutate criterii. Așa spune articolul pentru cele patru salarii medii brute. E vorba de 3.700 de lei din care se mai oprește probabil și impozit. E o sumă mică. Sunt vizați 110 oameni din producție și 90 din personal TESA, CFL-iști. Tocmai din producție vor pleca cei mai mulți muncitori. Vor fi vizați muncitorii, nu cei din birouri. Dacă vor pleca 7-8 din TESA și vorbesc de cei care s-ar încadra la pensionare. Face ce vrea administrația cu acordul acestor asistați social”, a mai adăugat Bunoaica.