Și-a mutiat fratele aruncându-i acid pe față. Victima: ”instanțele au fost prea blânde cu sora mea”

0
1076

O femeie din comuna gorjeană Alimpești a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, după ce și-a agresat fratele. Aceasta i-a aruncat acid de baterie pe față, iar acesta a rămas fără un ochi., chiar în ziua de Paște.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat marți, definitiv, în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, privind-o pe inculpata Purdă Cristina, în vârstă de 55 de ani, din Alimpești, care și-a mutilat fratele mai mare.

Cei doi sunt și vecini și aveau conflicte vechi. În vara anului 2016, cei doi s-au certat și femeia a sunat la 112, poliția aplanând conflictul.

Seara, când bărbatul a mers la pompă să ia apă, sora a recidivat. “În jurul orelor 22:30- 23:00, persoana vătămată, fiind însoțită de fiul său minor, a mers la robinetul cu apă din curte pentru a se spăla. Robinetul respectiv se afla în imediata apropiere a gardului ce desparte proprietatea sa de cea a surorii sale. În timp ce se spăla, persoana vătămată a auzit un zgomot la gardul ce desparte proprietățile, iar când s-a uitat în sus a văzut-o pe sora sa care a aruncat în direcţia sa o soluţie dintr-un borcan de sticlă. Ca urmare a aruncării respectivei soluţii în față, persoana vătămată a resimțit o usturime puternică, care a provocat căderea acesteia din picioare. În cursul nopţii, persoana vătămată a acuzat senzație de usturime la ochiul stâng, vederea fiindu-i afectată, în sensul că nu mai putea distinge clar obiectele din jurul său, motiv pentru care, în dimineaţa zilei următoare, s-a deplasat la spital – Secţia Oftalmologie, unde a fost internat în perioada 02-25.05.2016 cu diagnosticul: OS arsură chimică palpebro-corneo-conjunctivală”, se arată în documentul de la instanță.

Din analize a rezultat că, cel mai probabil, substanța folosită a fost acid de baterie.

După șapte ani de judecată instanța s-a pronunțat condamnând femeia la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de trei ani, 100 de zile muncă în folosul comunității și daune morale pentru victimă de doar 200.000 de lei.

Victima ajunsă acum la 61 de ani susține că instanțele au fost prea blânde cu sora sa, ochiul său valorând, în opinia judecătorilor, doar 200.000 de lei. Sora condamnată are deja poprie pe pensie. Acesta își necăjește în continuare fratele, urcă peste grad și își filmează fratele în propria curte.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.