Schimbare radicală de la 1 februarie 2019! Sute de gorjeni sunt vizați de această modificare

0
76

De la 1 februarie, va fi simplificată procedura de înregistrare în scopuri de TVA, urmând să acorde codul de TVA în aceeaşi zi cu depunerea cererii.
Astfel, persoanele impozabile vor avea posibilitatea să obţină codul de TVA în aceeaşi zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere. În vederea obţinerii rapide a codului de TVA, declaraţia pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.
Noua procedură stabileşte modelul şi conţinutul formularului „Declaraţie pe proprie răspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.
Acurateţea datelor înscrise în declaraţia pe proprie răspundere va fi verificată de către ANAF după aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării. „Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, urmăreşte creşterea conformării voluntare şi combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activităţii administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare şi consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor şi soluţiilor viabile”, informează ANAF.Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns