Scandalul continuă. I-au închis biserica, preotul a slujit în curtea locuinței

0
1881
preot slujba acasa

După scandal din ziua de Sfântul Andrei de la biserica din Cartierul Primăverii, din Târgu Jiu, când cetățenii s-au opus schimbării preotului, enoriașii blocând accesul noului preot în biserică, vechiul preot, care slujea aici de mai bine de 10 ani, a decis să facă slujba într-un mod inedit.

Nemaiavând acces în lăcașul de cult, preotul bisericii cu hramul Sfintei Varvara din Târgu-Jiu a oficiat, duminică, slujba la el acasă.

Biserica, aflată în cartierul Primăverii, a fost închisă săptămâna trecută, după ce oficialii Protoieriei Târgu Jiu au încercat, pentru a doua oară, să impună aici un preot nou, care însă nu a fost acceptat de enoriași. Aceștia spun că biserica a fost construită de localnici și de preot și acuză mai marii bisericii că încearcă să o transforme în obiect financiar.

Protoieria se judecă cu preotul Cosmin Barza, pe care nu îl mai dorește în rândurile sale, dar pe care oamenii îl cer în continuare în biserică. Duminică dimineață, acesta a oficiat slujba în locuința sa, situată în apropierea bisericii.

În sprijinul preotului Cosmin Barza a venit, duminică dimineața, un preot care s-a prezentat ca fiind arhiepiscopul Moise din Serbia.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.