Scandal la o biserică din Tg-Jiu. Enoriașii s-au opus numirii unui nou preot

0
317
scandal biserica Tg-Jiu

A fost scandal, în ziua de Sfântul Andrei, la o biserică din Târgu Jiu. Polițiștii și jandarmii au ajuns la fața locului pentru a calma spiritele după ce cetățenii din cartierul ”Primăverii” s-au opus schimbării preotului, care fusese destituit de Mitropolie.

Enoriașii au blocat accesul noului preot în biserică. Unii dintre ei s-au pus în fața mașinii și nu l-au lăsat nici măcar să coboare.

La această biserică din Târgu Jiu, scandalul trenează de aproape jumătate de an, de când Protoieria Gorj a decis să schimbe pe preotul Ioan Cosmin Barză, care slujea aici de aproape 10 ani.

De atunci, enoriașii au spus că nu sunt de acord cu această decizie și au trimis petiții prin care își arătau nemulțumirea fata de schimbarea preotului, anunțând clar că nu vor permite în biserică altui preot.

Inițial, Protoieria a numit un preot care, având în vedete protestele oamenilor, a renunțat. A fost nevoie de numirea altui preot care joi, de Sfântul Andrei, trebuia să-și înceapă activitatea.

Doar că, enoriașii nu au fost de acord și au venit în fata bisericii cu scopul clar de a nu permite accesul noului preot in biserică.

Oamenii care au făcut scut în jurul vechiului părinte i-au acuzat de distrugere pe noul preot și pe reprezentanții Protoeriei, care intrat în lăcașul de cult și au schimat încuietoarea.

Noriașii spun că biserica a fost construită de localnici și de preot și acuză mai marii bisericii că încearcă să o transforme în obiect financiar.

Preotul impus de protoerie nu a putut oficia slujba, de Sfântul Andrei și a plecat, acuzând, la rândul lui, că va depune plângere la poliție, pentru că a fost obstrucționat.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.