Sărbătoare în Poiana lui Mihai Viteazul

0
165

Ca în fiecare an, Poiana lui Mihai Viteazul, de pe drumul străvechi care leagă Schela Gorjului de Vulcanul Hunedoarei, găzduiește sărbătoarea locală in memoria celui care a fost Domnitorul țării. Pentru cei mai iubitori de natura și camping, evenimentul poate începe de vineri, în prima noapte, fiecare se relaxează și își petrece noaptea după bunul plac, într-un aer curat, la aproximativ 1.000 de metri altitudine, înconjurat e cel mai frumos lucru care exista: Natura!

In noaptea de sâmbătă spre duminica, Consiliul Județean Gorj, alături de autoritățile locale, desfășoară pentru participanții evenimentului, o serie de activități culturale, printre care se numără vizionarea de filme istorice, muzica bună și altele.

Duminica, în ultima zi a evenimentului, se desfășoară concerte de muzica populară, muzica folk, și recital, alături de o slujba religioasă pentru pomenirea eroilor. În locul respectiv se spune că ar fi murit calul lui Mihai Viteazul. Domnitorul se îndrepta către Viena. După un an de la întâmplarea din Schela, Mihai Viteazul își găsea sfârșitul.
Articolul integral aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.