S-a reluat circulaţia pe cel mai înalt drum din ţară

0
42

Circulaţia pe Transalpina a fost redeschisă de astăzi

Circulaţia pe Transalpina, cel mai înalt drum din România, s-a redeschis de astăzi, de la ora 8,00, pe tot traseul drumului. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Drumurilor Naţionale. Pe perioada iernii, sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului a fost închis.

„Drumui Regelui“, aşa cum mai este denumit, pentru că a fost amenajat la solicitarea lui Carol al II-lea, poate fi vizitat de astăzi de la un capăt la altul (Bengeşti Ciocadia, judeţul Gorj, – Sebeş, judeţul Alba).

Lucrările de curăţire a drumului de zăpada şi grohotişul căzut de pe versanţi au fost finalizate. Circulaţia este permisă între orele 8,00 şi 22,00. Se menţin restricţiile de tonaj, şi anume de 7,5 tone. De asemenea, în unele zone montane, viteza maximă este de 30 kilometri pe oră.

Transalpina este unuil dintre cele mai vizitate drumuri din România de către turişti, alături de Trasnsfăgărăşan. „Drumul Regelui“ ajunge la o înălţime de 2.145 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Lasă un răspuns