S-a implinit visul lui Sarcină: Viitorul Pandurii a ajuns, în sfârşit, la Târgu Jiu

0
142

Începând cu etapa din weekend, Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu va mai juca pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, unde s-a mutat în această vară şi disputa meciurile într-o atmosferă dezolantă, cu doar 50 de spectatori în tribune. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa susţinută din umbră de Nicolae Sarcină îşi va face debutul pe noua arenă din Târgu Jiu, în jocul cu Dunărea Călăraşi, contând pentru etapa a 16-a din Liga a 2-a. Acesta este şi marele vis al lui Sarcină, care întotdeauna şi-a dorit să-şi după echipa să joace la Târgu Jiu. Afaceristul este fan al echipei Pandurii, pe care n-a putut însă să o preia.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, a fost inaugurat în urmă cu două săptămâni, cu prilejul meciului Pandurii – Universitatea Cluj (0-1). În tribune au fost 8.000 de spectatori, dintr-un maxim total de 12.500 locuri, cât este capacitatea arenei.

Sâmbăta trecută, şi ”FC U” Craiova a debutat pe noua arenă din oraşul lui Brâncuşi, în partida cu Progresul Pecica (0-0), contând pentru etapa a 11-a Ligii a 3-a. Doar 2.000 de spectatori au fost prezenţi în tribune.

„Da, este adevărat, vom juca la Târgu Jiu. Noi preferăm să vorbim mai puţin şi să ne preocupăm de fotbal”, s-a rezumat să spună preşedintele Alin Zgripcea, răspunzând, în acelaşi timp, şi la întrebarea reporterului Liga2.ProSport.ro vis-a-vis de motivul pentru care echipa sa nu a remis niciun comunicat în acest sens.

Imediat după aceste cuvinte smulse parcă cu forcepsul, Zgripcea s-a scuzat, spunând ca este la notar pentru întocmirea unor acte şi ca va reveni cu un telefon, cât de curând. Până la ora publicării acestui articol, nu a făcut-o!

10.000 de lei/partidă costă închirierea arenei din Târgu Jiu. Pandurii spune că ei trebuie să-şi dea acordul

În şedinta Consiliului Local Târgu Jiu s-a stabilit ca entităţile sportive interesate să joace pe noul stadion vor trebui să achite 10.000 de lei/partidă, la care se vor mai adăuga 1.000 de lei/oră, în cazul în care meciul se va desfăşura în nocturnă.

De de altă parte, oficialii „originalei” Pandurii au remis un comunicat, săptămâna trecută, prin care au spus că ei sunt cei care trebuie să-şi dea acordul dacă o echipă vrea să folosească gazonul Municipalului din Târgu Jiu

”Închirierea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, de către Primăria Târgu Jiu, către alte entităţi sportive, fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, este ilegală şi abuzivă, având în vedere prevederile contractului de comodat nr. 1628 / 26.04.2005, care a reintrat în vigoare odată cu predarea investiţiei către Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, contract care fusese suspendat din anul 2014, conform Hotărârii Consiliului Local de suspendare a Contractului de Comodat pe perioada derulării investiţiei. De asemenea, Stadionul Municipal a fost omologat de FRF pe baza Contractului de Comodat semnat între club şi Primăria Târgu Jiu.
Precizăm faptul că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvenţă şi orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajaţii, jucătorii şi creditorii clubului.
Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a înştiinţat astăzi Direcţia de Patrimoniu şi Primăria Târgu Jiu că este de acord cu închirierea Stadionului Municipal şi pentru alte entităţi sportive care plătesc către club chirie pentru folosirea acestuia.
Menţionăm că invesiţiile pe care le-a realizat clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, până în anul 2013, în Stadionul Municipal se ridică la peste 8 milioane de euro, reuşindu-se în urma acestor investiţii ca, în anul 2013 stadionul să fie omologat de către UEFA pentru meciuri de cupe europene, şi să se dispute pe terenul de la Târgu Jiu meciuri din preliminariile UEFA Europa League.
Facem precizarea că suprafaţa de joc a terenului care este utilizat acum, în incinta Stadionului Municipal, a fost investiţia clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a construit, de asemenea, şi o pistă de atletism sintetică şi vestiarele Stadionului Municipal. Acestea nu au făcut parte din investiţia făcută de CNI şi Primăria Târgu Jiu, fiind bunuri proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu care, conform contractului de comodat, vor intra gratuit în proprietatea Primăriei Târgu Jiu, după expirarea contractului. În anul 2014, clubul a predat către Primăria Târgu Jiu, în baza unui proces verbal, toate bunurile în care a investit, conform anexei la Contractul de Comodat. Precizăm de asemenea că existau bunuri care nu fuseseră amortizate, fiind construite în anul 2013, Primăria Târgu Jiu obligându-se ca amortizarea investiţiilor realizate de către club să se realizeze după recepţionarea investiţiei de la CNI”, se arată în comunicatul de la panduriics.ro.

Pandurii, ”FC U” Craiova şi Viitorul Pandurii pe noul stadion din Târgu Jiu

Viitorul Pandurii, fosta ACS Energecticianul, fostă ACS Şirineasa, mutată de la Şirineasa la Petroşani, apoi la Drobeta Turnu Severin şi acum se pregăteşte să meargă la Târgu Jiu, nu are site oficial şi nu-şi informează fanii cu privire la noutăţile din cadrul clubului prin intermediul vreunei alte surse oficiale de socializare.

Rămâne de văzut câţi spectatori vor fi prezenţi sâmbătă la meciul cu Dunărea Călăraşi. Noroc că Liga2.ro, dar şi site-ul federaţiei în care anunţă delegările arbitrilor, frf-cca.ro, au anunţat că meciul se joacă la Târgu Jiu, fiindcă, astfel, publicul se prezenta tot la Severin. Impropriu spus publicul, fiindcă echipa Viitorul Pandurii juca cu cel mult de 50 spectatori în tribună. A jucat chiar şi cu 34, număraţi.

Alte informaţii despre Viitorul Pandurii nu va putem prezenta, din cauza lipsei de comunicare de la club. Totuşi, antrenorul Cristian Lupuţ a răspuns mereu, cu amabilitate, la întrebările reporterului Liga2.ro, dar doar referitor la cele legate strict de lotul de jucători.

„Ne-am dori să jucăm şi la Târgu Jiu, pe noul stadion, dar asta e treaba conducerii. Noi trebuie să ne vedem de treabă. Probabil, vom juca şi noi acolo. Nu ştiu când. Oricum, am început să ne simţim bine şi la Severin, dar ne-ar plăcea să jucăm şi la Târgu Jiu. E un stadion superb. Am putea juca două echipe acolo, ca la Milano şi alte oraşele din Italia”, spunea Lupuţ, la conferinţa de presă de după meciul cu Metaloblobus Bucureşti (1-0), ultimul jucat, se pare, la Severin de echipa sa.

După 14 meciuri jucate în 15 etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 7 în Liga 2, cu 21 de puncte, la fel câte au şi Rapid şi Petrolul.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns