Românii vor să slăbească cu un medicament destinat diabeticilor. Se luptă acum cu efectele secundare

0
157

Medicii şi farmaciștii spun că de câteva luni se confruntă cu un adevărat fenomen legat de medicamentul Ozempic, o soluţie injectabilă creată pentru a fi folosită în diabetul de tip 2, fiind eficient în reglarea glicemiei. Foarte mulți oameni le cer prescrierea acestuia pentru scăderea în greutate, chiar dacă nu au diabet, întrucât medicamentul taie foamea aproape complet.

După o viață în care dietele stricte i-au dictat fiecare zi, o tânără de 30 de ani, a găsit ceea ce credea a fi “tratamentul minune”. Medicamentul Ozempic destinat diabeticilor. A pierdut rapid kilograme, dar acum luptă cu efectele adverse.

“Le-am luat timp de trei luni, am slăbit în jur de 15 kilograme. A început cu senzaţii de greaţă permanentă, cu slăbiciune. A trebuit să conștientizez că pastilele mi-au făcut asta. După ce am întrerupt, au început să dispară şi simptomele”, povestește tânăra.

Și unui alt utilizator, medicamentul i-a făcut mai mult rău decât bine: “De 3 luni iau și nu am simţit nimic, ba chiar am pus 3 kg. Am încredere ca voi slăbi de cum încep cu doza de 1 mg. Trebuie să înțelegem că nu face o minune”, spune un tânăr.

Pe un grup de Facebook tinerii îşi împărtășesc experiența cu acest medicament. Kilogramele în plus se plătesc cu dureri de stomac, de cap şi chiar tulburări psihotice. “Efectele adverse sunt de cele mai multe ori cele digestive. De reglă apar după prima doză. Cele mai frecvente sunt greaţa, însoţită de vărsături, sau cu dureri care ar putea să mimeze o pancreatită acută”, a explicat un diabetolog.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.