România, în sprijinul Greciei. Două avioane militare pregătite pentru stingerea incendiilor vor decola spre Atena

0
205

Grecia a activat Mecanismul European pentru Situații de Urgență și a acceptat sprijinul României în efortul de a stinge incendiile de vegetație care au ucis 80 de oameni. Două avioane militare, Hercules și Spartan, vor decola la ora 10 de la Baza Aeriană Otopeni, cu destinația Atena. 20 de militari vor opera sistemele speciale pentru stingerea incendiilor.

Guvernul României a anunțat, marți, că ministrul român al Apărării se află în legătură cu omologul grec pentru a oferi sprijin în eforturile de a stinge cumplitul incendiu care a curmat deja viața a cel puțin 74 de oameni.

„Premierul României a exprimat disponibilitate pentru acordarea neîntârziată de sprijin și suport Republicii Elene pentru a depăși cu bine această tragică situație’ se arată într-un comunicat al Executivului.

În configurația pentru stingerea incendiilor, avioanele Spartan, aflate la la Baza Militară 90 Otopeni, pot transporta patru containere speciale din carton, care pot să suporte o cantitate de 1000 de litri de apă fiecare. În total, un sigur avion poate să ducă 4.000 de litri de apă deasupra zonei afectate de incendiu. Apoi, în funcție de intensitatea focului, containerele de carton pline cu apă pot fi lansate, la distanță de câteva secunde, peste zona incendiată.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.