RomânIA Autentică, simultan la Hobița, Iași și Paris

0
12

Festivalul RomânIA Autentică, ajuns la cea de-a V-a ediție, începe vineri, 24 iunie, în satul Hobița al comunei Peștișani din județul Gorj. Comuna lui Brâncuși se pregătește acum să își întâmpine oaspeții cu un regal de muzică populară și voie bună.

“Povestea festivalului RomânIA Autentică s-a plămădit adunând de pe întreg cuprinsul țării scântei din tezaurul popular, aduse de meșteșugari, interpreți de muzică populară, instrumentiști, creatori și păstrători ai celor mai valoroase elemente din cultura populară a românilor. Conservăm, promovăm, încercăm să păstrăm și să dăm mai departe ceea ce am găsit în lada de zestre a bunilor noștri”, a transmis Cristina Chiriac, fondatorul festivalului.

"În acest an, evenimentul marchează o premieră – un simultan de cultură populară românească între Hobița, Iași și Paris – în cadrul unui regal în care meșteșugari, interpreți de muzică populară și instrumentiști se vor întrece să vă întâmpine cu voie bună", a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Peștișani în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj și Flori de Ie.

“Cu amintirile din anii trecuți în suflet vă așteptăm la sfârșitul acestei săptămâni #AcasălaBrâncuși, la cel mai important festival al momentului, RomânIA Autentică. Începem vineri, 24 iunie, la Hobița, transmitem apoi legătura către Iași și Paris, iar sâmbătă noaptea tragem cortina la Hobița după un regal folcloric cu invitați numai unul și unul! RomânIA Autentică, evenimentul ce leagă cu fir tricolor sufletele celor ce simt şi trăiesc româneşte!”, este mesajul organizatorilor.

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns