Ridichea neagră, un aliat în răceli, probleme digestive și biliare

0
12

S-a constat că ridichea neagră nu este doar un aliment, ci și un valoros medicament. Are rol antialergic, antiseptic, antitusiv, colagog, depurativ, sedativ și tonic respirator.

Ce puteți trata cu ridiche neagră
Terapeuții recomandă administrarea de ridiche neagră într-o varietate de afecțiuni: ale ficatului, ale inimii, pulmonare, urinare, alergie, artitrită, atonie digestivă, bronșită, cancer, calculi biliari sau renali, demineralizare, eczeme, fermentații intestinale, gingivită, gută, hepatite, inapetență, migrene, nevralgii, pneumonie, rahitism, reumatism degenerativ, sciatică, tulburări digestive, tuse convulsivă, viermi intestinali.

Mod de aministrare ridiche neagră
Crudă: se poate mânca la orice masă. Este foarte utilă dacă în același timp se consumă și frunzele.

Suc de ridiche neagră: câte 20 ml adăugat în 200 ml suc de morcovi sau de pătrunjel, țelină. Consumat de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, sucul are un efect tonic extraordinar asupra sănătății.

În afecțiuni ale ficatului, se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Astfel, sucul contribuie la curățarea ficatului de toxine. Sucul se poate administra perioade mai lungi de timp.

În migrenă, se consumă suc: câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Ridiche rasă: se aplică o cataplasmă în afecțiuni respiratorii sau ale gâtului. Și consumată rasă, ridichea are efecte asupra pietrelor din vezica biliară, ducând la eliminarea lor sau la împiedicarea formării acestora.

De asemenea, ridichea rasă și amestecată cu miere calmează tusea.

Sursă click.roOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.