Recensământ agricol de probă în trei localități din Gorj

0
93

Trei comune din județul Gorj sunt incluse pe lista localităților care vor avea parte de un recensământ agricol de probă în perioada următoare. Acesta are drept scop verificarea practicii și îmbunătățirea aspectelor organizatorice și tehnice prin care se va evalua claritatea întrebărilor ce se vor afla în chestionar. Recensământ General Agricol se va desfășura, conform ordonanței 22/2020, efectiv în perioada februarie-aprilie anul viitor.

De această dată chestionarul nu va mai fi efectuat pe hârtie, ci în format electronic, iar toate întrebările se vor afla pe o tabletă. Localitățile din Gorj care sunt vizate în acest recensământ de probă sunt: Bălănești, Turcinești și Dănești.

„Avem un eșantion de 67 de exploatații agricole la Turcinești, 20 la Bălănești și 21 la Dănești. Practic, este o testare pentru a se vedea în condiții reale rapiditatea completării și a răspunsului cetățenilor”, a informat Vasile Păunescu.

Prin chestionar sunt colectate informații și date statistice privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole, precum: identificarea în teritoriu, suprafețele agricole utilizate, efectivele de animale pe specii, dar și altele.

Tag-urifeatured Recensământ agricolOriginal Article

Lasă un răspuns