PSD nu vrea alegeri din două tururi. Weber: se fac compromisuri și înțelegeri politice

0
110

Social-democrații gorjeni nu agreează ideea alegerilor în două tururi de scrutin. Liderul PSD Gorj este convins că de pe urma acestei modificări nu ar avea de câștigat decât candidații slabi care nu au putere de convingere asupra electoratului.

În Parlament există un proiect de lege pentru modificarea legislației. Se dorește revenirea la alegerile pentru primari în două tururi, ALDE, USR PLUS, PMP și Pro România susținând ideea. În condițiile în care doar PSD și UDMR rămân pe ideea unui sigur tur, PNL va avea ultimul cuvânt de spus. La Gorj ideea este văzută ca un compromis menit să ajute pe cel care nu are șanse de câștig. „Opoziția PNL-USR își doresc alegerea primarilor din două tururi ,și, pe cei care sunt acum în funcție nu-i avantajează lucrul acesta. Cred că edilii nu-și doresc să intre într-o competiție necinstită în viitorul mandat. Electoratul își arată dorința pentru omul dorit dintr-un tur, în turul doi, știți că se fac compromisuri și înțelegeri politice care nu tot timpul reprezintă interesul comunităților. În momentul în care se fac anumite înțelegeri, când o persoană care ți-a fost competitor de altă formațiune politică dar nu și-a luat un număr suficient de mare voturi ca să intre în turul doi, îți oferă sprijinul este clar că nu va fi alături de tine trup și suflet ci îl va interesa doar alianța sau înțelegerea politică astfel încât să-și atingă interesele proprii sau de echipă”, a declarat președintele PSD Gorj Mihai Weber.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns