PSD Gorj are mână liberă să facă alianțe pentru locale

0
26

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, pentru prima dată, organizaţiile judeţene ale partidului vor avea libertatea de a decide cu ce alte formaţiuni fac alianţe pentru alegerile locale. Astfel, de PSD Gorj depinde dacă face o alianță cu Pro România ori cu alte partide care ar putea să-I asigure câștigarea alegerilor din vară.

„Este pentru prima dată în partid când organizaţiile judeţene îşi decid singure, pentru alegerile locale, alianţele”, a spus Ciolacu după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. El a adăugat că aceasta a fost decizia Comitetului Executiv Naţional. „Alianţele politice pentru alegerile locale sunt atributul organizaţiilor judeţene. Pot face alianţe cu celelalte partide dacă găsesc disponibilitate. Aceste alianţe se fac pentru binele urbei pe care o reprezintă”, a afirmat Ciolacu.
Întrebat dacă pentru alegerile parlamentare ar fi de acord cu o alianţă la nivel naţional cu Pro România, Ciolacu a spus: „Eu sunt un om deschis, nu sunt un om duşmănos, nu am de plătit poliţe nimănui. Cred că stânga trebuie reîntregită. Să vedem discuţiile şi modalităţile. Mai este până acolo. Primul pas este făcut cu aceste alianţe locale. Lucrurile trebuie să fie normale, nu forţate”.
Articolul complet aici

Lasă un răspuns