Protestul unui ambulanțier din Gorj după moartea adolescentului de 16 ani: „3.000 lei este prețul unui copil?”

0
735

Cristi Aldescu, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță Gorj, a fost martor la chinurile de nedescris ale unui adolescent de 16 ani, victima unui sistem ineficient care l-a plimbat între spitale până la ultima suflare. Revoltat de nepăsarea sistemului, Aldescu transmite un mesaj dur, plin de indignare și de durere:

”RUȘINE!* Este 3.000 de lei prețul unui copil? Așa se „rezolvă” morțile nevinovate? Așa se „tratează” responsabilitatea în sănătate? Politicieni, „specialiști” la televizor, directori și șefi care își adună funcțiile doar pentru a da vina pe sistem – în realitate, doar aplaudaci ai unui mecanism defect.

Când moare cineva din cauza neputinței unui sistem, se face o comisie și se „rezolvă” cu câteva sancțiuni, transformând tragedia într-un dosar închis pe un raft prăfuit. Acesta este răspunsul la lipsa resurselor, lipsa empatiei și a respectului pentru viața umană?”

Aldescu a fost martor de la ora 20:42 până la 21:46 la chinurile unui copil disperat și a văzut fiecare moment de neputință și dezastru administrativ. A asistat la rugămințile disperate ale sorei copilului, la jignirile și indiferența celor care ar fi trebuit să-l ajute. De ce? Pentru că lipsesc resursele, legislația, personalul și procedurile necesare pentru a salva vieți.

Cristi Aldescu subliniază: „Am fost martor la lipsa de empatie a medicilor de urgență, la nepăsarea și incompetența unui sistem care doar bifează morți pe liste și caută vinovați din pix.” Ministrul Rafila nu și-a făcut timp să viziteze acest spital și să vadă realitatea cu ochii săi. În schimb, a trimis „specialiștii” de la DSP, să aplice amenzile și să scape repede de scandal. Totul în numele unei campanii electorale în care se evită subiectele incomode.

Unde este responsabilitatea managementului defectuos al directorilor de la Ambulanță și de la Spital? Unde este empatia în Unitatea de Primiri Urgențe? De ce nu a însoțit unul dintre medici ambulanța către Craiova? De ce nu este funcțional heliportul? De ce Serviciul de Ambulanță Județean funcționează fără medici și fără ambulanță C2?

Toate aceste „DE CE?” sunt întrebări pe care autoritățile preferă să le ignore, întrebări care rămân fără răspuns în timp ce vieți se pierd. Un copil a murit din cauza lor, a unui sistem incapabil să-și recunoască și să-și îndrepte erorile. Domnule ministru Rafila, când vor fi puse aceste „DE CE?” pe ordinea de zi? Când va conta viața mai mult decât scuzele și bifele pe agendele funcționarilor?” a mai transmis revoltata Aldescu.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.