Profesor de muzică judecat după ce a violat o elevă

0
258

Un profesor de muzică din Târgu Secuiesc a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe pentru act sexual cu un minor şi viol.

Potrivit unui comunicat de presă, pe 12 aprilie 2021 Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost sesizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna cu privire la “modul de relaţionare cu elevii a numitului Szabo Jozsef, profesor de muzică la Liceul Teoretic Nagy Mozes din Târgu Secuiesc”.

Profesorul a fost reținut la data de 01.11.2021 iar o zi mai târziu judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Secuiesc Sfântu Gheorghe a dispus măsura arestului preventiv, măsură menţinută până la data de 27.11.2021, dată la care judecătorii de la Tribunalul Covasna au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, începând cu data de 27.11.2021 până în data de 26.12.2021. Măsura preventivă a arestul la domiciliu a fost prelungită până în data de 26.01.2022, fiind revocată de judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna la aceeaşi dată.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul, în calitate de profesor de muzică şi de conducător al unui cor, în perioada anilor 2019-2020 ar fi abuzat de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritatea asupra unei persoane vătămate minore în vârstă de 14 ani la data faptei, elevă a sa, pentru a întreţine cu aceasta în mod repetat acte sexuale. De asemenea, în cursul anului 2018 acesta ar fi întreţinut un act sexual cu o altă persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani la data faptei, membră a corului condus de către inculpat, “profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa şi abuzând de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritate asupra acesteia”.

Faptele pentru care a fost cercetat inculpatul sunt pedepsite cu închisoarea de la 3 la 10 ani, respectiv cu închisoarea de la 5 la 12 ani, precum şi cu interzicerea unor drepturi.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.