Primul punct obţinut pe noul stadion din Târgu Jiu, insuficient pentru Pandurii pentru a scăpa de ultima poziţie din Liga 2

0
81

La al doilea meci desfăşurat pe noul stadion din Târgu Jiu, Pandurii a obţinut primul punct. Remizat înregistrată sâmbătă, scor 0-0 cu Concordia Chiajna, în etapa a 19-a a Ligii 2, a pus punct seriei de cinci meciuri consecutive cu înfrângeri şi, totodată, a reprezentat primul punct obţinut din a doua încercare cu noul antrenor, Călin Cojocaru.

Pandurii a scor o remiză cu fosta prim-divizionară Concordia Chiajna, echipă care se luptă, la rândul ei, pentru menţinerea în Liga 2, cu toate că avea ca obiectiv promovarea. Formaţia gorjeană rămâne însă pe ultimul loc în clasament la finalul turului, cu doar 8 puncte acumulate, şi e şi codaşă în clasamentul meciurilor desfăşurate pe teren propriu, cu doar 4 puncte, fiind singura care nu a câştigat un meci acasă.

Călin Cojocaru: ”Punctul ăsta e un început de plecare. Punctul de astăzi e ca şi o victorie pentru noi”

După ce înaintea jocului cu Concordia excludea doi jucători din lot (Bogdan Vişan şi Adrian Nichifor), iar unui al treilea (Ioan David) îi rezilia contractul, Călin Cojocaru s-a declarat mulţumit de această dată de atitudinea observată la elevii său. Punctul obţinut cu ilfovenii îl vede ca pe un punct de plecare pentru redresarea echipei în încercarea de a se salva de la retrogradare.

”Toate meciurile sunt dificile. Am întâlnit o echipă bună, cu mulţi jucători care au jucat la Liga 1, dar astăzi am avut o atitudine corespunzătoare, am făcut emort mare şi nu s-a văzut nicio diferenţă între noi şi adversar. Nu a fost un meci spectaculos, aşa, pentru spectatori, dar pentru noi este un început pentru băieţi. Se vede că au calitate, că se poate, dar trebuie să ne pregătim, să fim modeşti în continuare. Nu a fost un meci spectaculos, nu au fost multe ocazii. Noi ne-am închis foarte bine, nu le-am dat posibilitate, am început puţin mai prost, iar pe parcurs nu cred că le-am dat vreo şansă adversarilor să marcheze. Noi, în schimb, am fost periculoşi, mai ales pe final, când am avut o ocazie imensă, lovitura lui Şendroiu. Nu au fost multe ocazii, dar, acum, la început, trebuie să profităm de ele. Punctul ăsta e un început de plecare şi sunt convins că putem să facem mai multe în continuare. Punctul de astăzi e ca şi o victorie pentru noi”, a spus Călin Cojocaru la finalul jocului.

”Fizic nu putem să avem prospeţimea necesară să facem tranziţia de la fază defensivă la faza ofensivă”

La fel cum a spus-o şi după jocul cu Rapid, pierdut cu 4-0, noul antrenor al echipei gorjene a precizat că jucătorii săi nu sunt pregătiţi fizic pentru a putea face faţă meciurilor de un asemenea nivel. Însă e convins că acest lucru se va schimba inclusiv de la meciul următor.

”Fizic nu putem să avem prospeţimea necesară să facem tranziţia de la fază defensivă la faza ofensivă, să ducem mulţi jucători în careu pe faza ofensivă şi lucrul ăsta se vede acum. Pe viitor o să se schimbe situaţia şi o să ajngem pe faza ofensivă cu mai mulţi jucători la finalizare, să fim periculoşi, să punem presiune pe adversar. Vreau să stăm cât mai mult departe de poarta noastră. Asta înseamnă să stăm sus, dar trebuie să şi putem lucrul ăsta”, a mai declarat Cojocaru.

”Nu mi-e frică să debutez jucători la vârste mici. Dacă văd o atitudine corespunzătoare, dau încredere oricui”

Cu Concordia, Cojocaru a trimis ca titular un puşti care până acum nu a jucat la echipa de seniori a clubului gorjean. Mijlocaşul dreapta de 17 ani Horaţiu Peia a debutat cu această ocazie şi a fost integralist. În plus, pe bancă au apărut şi Albert Corniciou (17 ani, mijlocaş) şi Alex Cuţitoiu (19 ani, mijlocaş).

”Jucătorii trebuie aduşi într-o stare de normalitate, de profesionalism, să tragă. În primul rând să fim o echipă, şi pe teren şi în afara lui şi atunci o să vedeţi rezultate. Nu mi-e frică să debutez jucători la vârste mici. Dacă văd o atitudine corespunzătoare, dau încredere oricui. Vreau să văd că îşi dă viaţa pe teren, la fel cu a făcut Peia, astăzi, sau cum a intrat Cuţitoiu. Cu contează că a intrat pe final, că a jucat cinci sau zece minute. Importat e că a intrat corespunzător şi a avut o atitudinea foarte bună”, a mai transmis noul antrenor al echipei Pandurii.

Cu 8 puncte acumulate în acest tur de campionat, Pandurii Târgu Jiu se clasează pe locul 19, ultimul, în Liga 2. În acest an va mai juca două meciuri din retur, cu Turris Oltul (acasă) şi ASU Poli (deplasare).
Articolul integral aici

Lasă un răspuns