Primarul Craiovei vrea casa veche a lui Constantin Brâncuși

0
34
oul lui brâncuși

Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, a declarat, în emisiunea lui Marius Tucă transmisă live de Gândul, care ar vrea să aducă în Bănie casa lui Constantin Brâncuși de la Hobița, care acum este o ruină. Anul trecut, o lucrare unică în lume, integral din sticlă, a fost ridicată la Craiova. Este vorba despre ”Oul lui Brâncuși”.

Nu e pentru prima dată când Doljul se luptă cu Gorjul pentru Brâncuși și nu se știe cine va câștiga. Cât despre legitimitatea de a îl revendica, balanța ar înclina spre Gorj, pentru că marele sculptor sa născut aici și are cea mai mare lucrare la Târgu Jiu: Complexul Calea Eroilor, pe care sunt așezate Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Recunoștinței fără de Sfîrșit. Cu toate acestea, Brâncuși este legat și de Craiova, unde, în timp ce lucra ca ucenic, și-a făcut cunoscută îndemânarea la lucrul manual prin construirea unei viori din materiale găsite în prăvălie. Mai mult, Muzeul de Artă Craiova este unul dintre primele muzee din lume care a deținut o colecție de opere Brâncuși, actualul primar a inaugurat „Oul”, construcția de care vorbește și acum își dorește casa originală a sculptorului.

„Avem oul lui Brâncuși, care este unicat în lume. Este vorba de o clădire care a fost inaugurată anul trecut. Este un ou din sticlă și este special pentru modul de îmbinare a sticlei. În oul respectiv poți să mergi cu liftul și să vezi panorama orașului. Este foarte frumos. Poate reușim să facem o replică sau să luăm casa și să o refacem. Deja există un muzeu numit Constantin Brâncuși”, a declarat primarul Craiovei.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.