Primarul Bîrcă s-a prins în FLAGRANT! Contract de 150.000 de euro, finanțat prin PNDR, câștigat de o firmă din sfera de influență a unui fost PREMIER. Lucrările, executate de Serviciul Public Turburea!

0
699

În noiembrie 2018…

… Primăria Comunei Turburea a încheiat un contract cu două firme din București, Masterclas AG SRL și En Electric Proiect Office SRL, pentru efectuarea lucrărilor de construire a unei grădinițe în satul Poiana. Suma alocată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală a fost de 1.032.839 lei, adică 222.000 de euro. Contractul a fost atribuit printr-o procedură simplificată, licitația fiind organizată online, singurului ofertant, iar suma pentru care s-au atribuit lucrările a fost de 727.793 lei, fără TVA, mai exact, 155.000 de euro.

Cine sunt cele două firme asociate

Masterclas AG SRL îi are asociați pe Liviu Bogdan Stoian și pe Florin Mainerici, un gorjean din comuna Săulești, de lângă Turburea, stabilit în Capitală, alături de soția sa Simona Violeta Mainerici, având, la un moment dat, calitatea de administrator al societății.
En Electric Proiect Office SRL este deținută de afaceristul Victor Nicolae Popescu și soția sa, o avocată din București. Nimic spectaculos până aici, dacă la En Electric n-ar fi fost angajată, pe postul de secretară, chiar Corina Tudose, soția fostului premier Mihai Tudose. Societatea a câștigat mai multe contracte cu Compania Națională de Investiții în vremea guvernării Ponta, când Tudose era ministrul Economiei. În al doilea mandat al lui Tudose la Economie, prima jumătate a anului 2017, firma a câștigat un contract și în Gorj, mai exact construirea unei stații de epurare la Rovinari.
Mai mult, boss-ul de la En Electric, Victor Nicolae Popescu este asociat cu fiica fostului premier Tudose, actual europarlamentar, într-o firmă specializată în distribuția de energie electrică.

Serviciul Public construiește grădinița

Am făcut această scurtă prezentare a celor două societăți comerciale ca să aveți un tablou complet a ceea ce se întâmplă în feuda lui Bîrcă.
Lucrările la grădinița de la Poiana trebuiau finalizate în termen de 12 luni, două luni pentru proiectare și zece luni pentru execuție, de la emiterea ordinului de începere.
În luna iunie a anului trecut, cele două firme au încheiat un contract pentru construirea grădiniței, cu Serviciul Public de Gospodărire Comunală (SPGC) Turburea, aflat sub autoritatea Consiliului Local Turburea, care nu are în obiectul de activitate ”construcții”, termenul de execuție, potrivit duratei contractului, fiind de 8 luni, iar ”onorariul pe care clientul îl datorează prestatorului pentru serviciile sale” (?!) fiind de 701.583 de lei.
Cum lucrările nu au fost finalizate în termenul stabilit, în luna ianuarie a acestui an, între cele două firme și SPGC a fost încheiat un act adițional care prelungea durata contractului până pe 2 aprilie 2021.

Ca și cum n-ar exista un contract extrem de dubios între firmele contractante și Serviciul Public, Primăria Turburea a încheiat și ea, sub semnătura primarului Ion Bîrcă, un act adițional la contractul inițial prin care a fost prelungită durata acestuia, pentru realizarea grădiniței din satul Poiana, până la ”data de încetare a contractului de finanțare” parafat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Cum a ajuns Serviciul Public de Gospodărire Comunală să aibă relații contractuale cu cele două firme de la București, e o întrebare la care pot răspunde doar organele judiciare.

Tag-uriEn Electric Proiect Office SRL featured ion bîrcă Masterclas AG SRLOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.