Prima operație pe coloană, la spitalul din Tg-Jiu

0
1491

O echipă de medici formată din Dr. Dragoș Coldușu, neurochirurg și Dr. Bogdan Niculescu, ortoped, dar și medici anesteziști, alături de asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au efectuat o nouă operație în premieră!

Este vorba de primul pacient cu probleme la coloană operat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu! Conducerea unității medicale transmite felicitări tuturor.

“Pe 1 februarie 2023 am realizat prima operație pe coloană. Totul a decurs excelent, motiv pentru care mulțumesc tuturor celor implicați de la echipa de anesteziști, ortopezi, până la întreg personalul de la sală. Cu toții au fost la înălțime și au dovedit că se poate realiza ceva când este voință.
Mulțumesc în special dr. Niculescu Bogdan care m-a asistat în această operație și care practic a pus bazele acestui proiect în urmă cu un an când m-a invitat să văd condițiile de la Tg Jiu și mi-a propus o colaborare.

Legat de caz, pacienta era chinuită de mult timp de o hernie de disc lombară asociată cu o formațiune tumorală benigna crescută din faceta internă a articulației stangă la nivelul L3/4 ce nu dădeau voie nervilor să funcționeze
Durerile avansaseră și erau însoțite de amorteli și parestezii iar în ultimul timp începuse să acuze și o slăbiciune musculară in membrul inferior drept.
După ce am încercat toate metodele de a scăpa pacienta de operație, neavând rezultate atât de satisfăcătoare, am hotarat că ultima soluție este operatia, care a decurs cum mi-am dorit, fără incidente, structurile nervoase au fost eliberate.
Fiind o operație minim invaziva făcuta sub microscop operator, lezarea structurilor musculare si osoase a fost minimă astfel încât pacienta s-a putut ridica din pat în prima zi post operatorie și mi-a povestit că durerile și amorțeala au dispărut și că își simte piciorul liber din nou.

Am urmărit-o încă o zi până pe 3 februarie, apoi neavând acuze, a dorit să meargă acasă, asa că vineri a doua zi după operație i-am făcut externarea.

Acum am reușit să deschid acest drum, dar scopul este sa dezvolt ce am inceput, și fiindcă acum spitalul dispune de instrumentar și aparatură de top, practic aceleasi cu care am lucrat in Germania, dorința mea e de a mări acest compartiment de neurochirurgie și împreună cu alți colegi să putem asigura gărzi și operatii de urgență precum si monitorizarea pacienților neurochirurgicali de către un medic neurochirurg 24h/24h
Singur intr-un compartiment de neurochirurgie nu este ușor, dar fac tot ce pot pentru a ajuta

Trebuie înțeleasă necesitatea și importanța existenței unei astfel de specialități în Tg Jiu, nu numai din punct de vedere operativ, cât și din punct de vedere consiliar și al consulturilor interdisciplinare, având în vedere ca alte clinici neurochirurgicale sunt la distanțe considerabile de oraș. Multumesc tuturor pentru susținerea acestui proiect!”, a transmis Dr. Dragoș Coldușu, neurochirurg la SJU Târgu Jiu.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.