PREFECTURA Gorj, DECIZIE în CAZUL DEMITERII lui Rotaru

0
55

Proiectul de hotărâre de demitere a lui Marian Rotaru, din fruntea Direcției de Patrimoniu este nelegal. Prefectul Florescu a atacat actul administrativ adoptat de consilierii locali în instanța de contencios administrativ.

Potrivit lui Liviu Diaconescu, în urma verificărilor făcute de reprezentatul guvernului în teritoriu, s-a constatat că actul administrativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare. Mai exact, Marian Rotaru, având calitatea de funcționar public, nu putea fi demis de Consiliul Local, ci doar prin dispoziția primarului Marcel Romanescu. În plus, proiectul de hotărâre nu a fost semnat nici de secretarul primăriei Grigore Jianu. Ciprian Florescu a luat decizia de a contesta în instanța de contencios-administrativ. La sfârșitul lunii noiembrie, consilierii au aprobat destituirea lui Marian Rotaru cu o majoritate clară: 11 voturi pentru, 6 împotrivă, 3 nule. Proiectul a fost întocmit de consilierul PNL, Eduard Berca. “Domnul prefect a verificat legalitatea hotărârii Consiliului Local privind demiterea directorului de la Direcția de Patrimoniu a municipiului Târgu-Jiu și s-a constatat că respectivul act administrativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare. În concret, potrivit Legii 215/2001 a administrației publice locale și statutului funcționarului public, directorul în cauză, care are calitatea de funcționar public, nu putea fi demis de Consiliul Local, ci doar prin dispoziția primarului municipiului Târgu-Jiu. De asemenea, actul adminstrativ respectiv nu întrunește nici condițiile de formă, nefiind contrasemnat de secretarul municipiului Tâgru-Jiu și astfel domnul prefect a luat decizia de a contesta în instanța de contencios adminsitrativ hotărârea în cauză, în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), transmițând instanței cererea de chemare în judecată”, a declarat șeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns