Prefectul o acuză pe Mariana Ghițulescu, directorul teatrului din Tg-Jiu, de un management defectuos

0
249

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ este ținta unui contral al Corpului de Control al Prefectului. Se pare că numeroasele scandaluri, sesizări, dar și presupusele cheltuieli nejustificate, i-au făcut pe reprezentanții instituției să calce pragul teatrului și nu oricum ci pentru un control. Aceștia vor să verifice de ce pentru o piesă de teatru, jucată în premieră la Tg-Jiu, au fost angajați actori din alte localități, plătiți cu mii de euro, și nu au fost folosiți actorii teatrului care se pare că nu mai sunt distribuiți de luni bune.

Astfel, Iulian Popescu a decis să trimită Corpul de control la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu după ce au demisiont o mare parte din actori, după venirea Marianei Ghițulescu.  În aceste condiții, Iulian Popescu acuză o problemă gravă de management.

„Trebuie să fie o instituție fanion, foarte importantă pentru Târgu Jiu, mai ales că discutăm despre un oraș al culturii, al lui Brâncuși și Capitala Tineretului. Aici apar foarte multe reclamații și dispute, care creează o atmosferă toxică în funcționarea acestei prestigioase instituții. Din acest motiv, am cerut Corpului de Control să facă verificări în privința modului de gestionare a banilor, modul de angajare a persoanelor și realația pe care o are cu autoritatea tutelară, Primăria Târgu Jiu. Acest control este în curs și vom avea un raport în final în perioada următoare“, a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

30% din actori au plecat

Iulian Popescu a subliniat faptul că 30 la sută din angajații teatrului au plecat în doar câteva luni, ceea ce nu poate însemna decât o problemă gravă de management: „Nu pot să nu remarc cu toată transparența și bunele mele intenții, că atunci când oameni valoroși părăsesc o instituție, iar în cazul teatrului din Târgu Jiu au plecat în câteva luni 30 la sută din personalul teatrului, atunci este o problemă gravă de management. Aceste plecări au fost făcute de oameni foarte valoroși care s-au angajat imediat în alte instituții de cultură prestigioase din România. Asta este o dovadă clară că acești oameni sunt valoroși și că trebuiau păstrați în județul Gorj, deoarece avem nevoie de spirit tânăr și creator. Este regretabil că atunci când ai o instituție care se formează în foarte mulți ani și o echipă care se formează la fel într-un timp îndelungat și nu se face nimic pentru a păstra talentul în comunitatea noastră. Este un exemplu de management care nu este făcut în spiritul interesului cetățeanului, al iubitorului de cultură și al instituției“.

Actorii Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, au transmis un mesaj disperat, care circulă pe rețelele sociale: „Noi fără nume, dar în numele multora ne permitem să vă rugăm: Nu ne abandonați! E vorba despre teroare, umilințe, frici peste frici, vieți și cariere distruse, oameni distruși psihic. Abuzuri în Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu» din Târgu Jiu. Teatrul este distrus! Vă rog să nu ne abandonați“.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.