Prăpăd în Hunedoara, un pod s-a prăbușit din cauza viiturii, în Lupeni nu se mai poate intra din cauza apelor

0
78

Drumul DN 66A (Petroșani – Câmpu lui Neag) a fost închis, iar mai multe gospodării au fost inundate, în județul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest. Un pod s-a prăbușit din cauza viiturii.

Vineri dimineaţa, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A, iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri.

La faţa locului intervin efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române, pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor, iar ISU Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

Zona se află sub Cod roșu de inundații până la ora 12.00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

În Lupeni autoritățile sunt în alertă, în municipiu nemaiputându-se intra din cauza apelor.

Oamenii sunt sfătuiți să nu folosească podurile și căile rutiere expuse pericolului.

Cod portocaliu de ploi în județul Hunedoara

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ploi, valabil în mai multe zone din județul Hunedoara, până la ora 11.00.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte și localitățile Vulcan, Lupeni, Uricani, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Baru, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, General Berthelot din județul Hunedoara.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 l/mp, după ce în ultimele 4 – 6 ore s-au cumulat în zonă cantități de apă de 40-60 l/mp.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 l/mp, după ce în ultimele 4 – 6 ore s-au cumulat în zonă cantități de apă de 40-60 l/mp.

sursa: observator.ro

Original Article

Lasă un răspuns