Ploi reci, apoi un strop de iarnă

0
238

Vremea va fi umedă și mohorâtă în următoarele zile și se anunță câteva ploi. În weekend sunt posibile precipitații mai puternice, inclusiv ninsori în unele zone, iar apoi temperaturile vor scădea mai mult.

Chiar dacă temperaturile vor crește ușor în următoarele zile, vremea se va menține umedă și răcoroasă și în această săptămână. Cerul va fi acoperit de nori în mare parte din timp, în timp ce în unele zile va ploua slab sau moderat.

Încălzire ușoară și ploi

Vremea se va încălzi ușor marți, iar la prânz temperatura va depăși 10 grade în majoritatea regiunilor. Mai rece va fi în nordul Moldovei și, local, în Transilvania și Maramureș, unde maximele se vor încadra între 6 și 9 grade.

După-amiaza, un val de ploi va pătrunde dinspre sud-vest, iar în timpul nopții și pe parcursul zilei de miercuri se va extinde în mare parte din țară. La munte va ninge, iar în nord-est vor fi, local, precipitații mixte. Cel mai mult va ploua în vestul Olteniei, în sudul Banatului și izolat în Dobrogea, până la 15 – 30 l/mp.

Joi, se pare că vremea va fi mai liniștită, iar în unele zone Soarele își va face apariția printre nori. Nu va fi însă prea cald: la prânz mercurul va urca până la 3 – 7 grade în nord, vest și centru și 6 – 11 grade în sud și est. În zonele de munte se va răci, iar în Carpații Orientali vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 80 – 120 km/h.

Încă un weekend cu vreme rea?

Începând de vineri, o zonă de presiune atmosferică scăzută va acoperi toată jumătatea estică a Europei. Inițial sunt așteptate doar ploi locale și ninsori la munte, dar ulterior se va forma unui ciclon mediteranean puternic, care se va deplasa spre est.

Această depresiune atmosferică ar putea afecta și România, aducând precipitații abundente și vânt puternic. Deoarece la nord de țara noastră se va afla o masă de aer rece, fulgii de nea ar putea să coboare până în zonele joase.

Săptămâna viitoare, temperaturile par să scadă tot mai mult, iar vremea ar putea deveni chiar rece pentru această perioadă a anului. Cel mai probabil, acest val de frig va persista până spre sfârșitul lunii, după care e posibilă o încălzire ușoară.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.