Plictiseală de toamnă pe Electrica, la un meci de nimic la nimic dintre Ripensia şi Viitorul Pandurii

0
74

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a remizat, sâmbătă, la scorul de 0-0 pe terenul Ripensiei, fără să facă un joc grozav. Practic, echipa lui Cristian Lupuţ nu a avut aproape nicio ocazie concludentă tot jocul, exceptând un şut-centrare al lui Bădăuţă, reţinut de portarul Ştefan Dobre. Antrenorul echipei a pus asta şi pe seama terenul denivelat de pe stadionul Electrica din Timişoara.

Cristian Lupuţ spune că elevii săi sunt mai ”mingicari”, iar terenul i-a dezavantaj. ”Consider că e un punct foarte bun pentru noi. Ţinând cont că am venit după trei eşecuri consecutive şi un rezultat negativ acasă cu Miercurea Ciuc. Am luat un punct la o echipă bună, foarte bună, foarte bine organizată. Din păcate, astăzi a lipsit spectacolul fotbalistic, pentru că pe o asemenea suprafaţă nu se prea poate juca fotbal. Din punctul meu de vedere, a fost un meci de luptă, din care ambele echipe au ieşit nemulţumite, după aspectul jocului. Era un teren cu denivelări, unde nu se poate juca fotbal deloc. Nu poţi să scoţi în evidenţă anumite lucruri, pe care le-ai făcut în ciclul săptămânal. Dar, una peste alta, e un punct bun. Atât pot să spun. La acest joc s-a anulat orice fel de calitate a unui jucător, la nivel individual, al echipei, şamd. Noi suntem o echipă tehnică, încercăm să pasăm, încercăm să jucăm fotbal, dar pe această suprafaţă nu am reuşit să facem nimic”, a spus antrenorul Viitorului Pandurii.

Francois Yabre, singurul integralist al Viitorului Pandurii a ieşit accidentat

Francois Yabre a ieşit accidentat din minutul 80 al meciului cu Ripensia, astfel, pentru tur, echipa lui Cristian Lupuţ nu are niciun integralist. Cristian Oros, aşa cum antrenorul spunea că a rămas integralist, are doar 15 prezenţe în acest sezon în 19 jocuri, incluzându-l şi pe cel anulat cu Daco-Getica, fiindcă Yabre a evoluat şi în acela. ”Cred că a făcut întindere. El a fost integralist toate meciurile, şi el şi Oros. Este un nucleu de jucători, 14-15 jucători, pe care ne-am axat tot turul de campionat. Dar sunt jucători de rezervă care trebuie să intre să îi înlocuiască pe cei titulari. Au făcut-o foarte bine, s-au dăruit, au luptat”, a precizat antrenorul.

Clona Pandurii îşi înfige adânc rădăcinile la Târgu Jiu, după ce a tot migrat în ultimii ani

Pentru acest joc, Viitorul Pandurii s-a antrenat la Sânmartin, lângă Oradea, dar acest lucru va deveni, în curând, de domeniul trecutului. ”De trei-patru etape ne antrenăm la Târgu Jiu. S-a dat drumul la stadion, avem condiţii bunicele. Înainte de meciul acesta, ca să fiu sincer, ne-am antrenat la Oradea, pentru că distanţa de la Oradea la Timişoara e mult mai mică. În principiu, echipa se va stabili la Târgu Jiu. De anul viitor, 100 la sută, echipa va rămâne doar în Târgu Jiu”, a explicat Lupuţ.

Obiectivul echipei patronate din umbră de Nicolae Sarcină e să obţină, în acest sezon, o clasare cât mai bună în Liga 2. ”Bineînţeles că ne propunem o clasare cât mai sus. Dar campionatul Ligii 2 e foarte, foarte echilibrat. Orice echipă poate să bată pe oricare, pe Rapid, Petrolul, şamd. Va fi o luptă până la finalul campionatului”, spune antrenorul fostei Şirineasa, fostei Energeticianul, actualei Viitorul Pandurii cu lotul celor de la Luceafărul Oradea, alt club finanţat din umbră de Sarcină.

La finalul turului, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 12 în Liga 2, cu 23 de puncte, la doar două deasupra ultimei poziţii retrogradabile. Sezonul trecut, echipa retrograda în Liga 3, însă a rămas în Liga 2 după o ”inginerie” făcută şi aprobată de FRF chiar înainte de startul noului sezon.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns