Pierzi ore întregi din concediu la coadă sau alegi să plătești taxa de pod online, în avans?

0
40

Chiar daca vremea a fost destul de capricioasa in ultimele zile, numarul de turisti de pe litoral nu a scazut, ba dimpotriva. Daca si tu te pregatesti de un binemeritat concediu la mare, nu uita ca, in drum spre sezlongul confortabil de pe plaja, trebuie sa te achiti de o indatorire: mai exact, sa platesti taxa de pod.

In momentul in care te apropii de statia de taxare de la kilometrul 144 al Autostrazii Soarelui, ai doua optiuni: fie te asezi la coada, la fel ca mii de alti soferi, si pierzi ore intregi din concediu, fie treci linistit pe benzile speciale, stiind ca ai platit taxa de pod Fetesti – Cernavoda in avans.

Autoritatile iti ofera posibilitatea de a plati peajul pana a doua zi dupa trecere, la ora 24.00, insa este indicat sa achiti in avans, ca sa nu uiti, sa scapi de griji si sa te poti bucura in voie de un sejur linistit la malul marii.

Exista trei variante de a achita taxa de pod in avans: prin SMS, la benzinarii sau online. Primele doua optiuni nu sunt ideale, deoarece in cazul primeia vei plati o taxa suplimentara, iar in cazul celei de-a doua poti avea surpriza neplacuta ca sistemul informatic sa fie picat si sa nu poti finaliza operatiunea. In aceste conditii, singura varianta optima este sa platesti peajul online.

Daca alegi site-ul taxadepod.ro, autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vei plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda in doar 2 minute, sigur si rapid, fara taxe suplimentare si fara sa fie nevoie sa iti creezi un cont. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii descrisi mai jos:

  1. Alege metoda optima de plata – cu cardul sau prin transfer bancar (ordin de plata sau cash la banca);
  1. Introdu datele tale si ale autovehiculului – detaliile de facturare (persoana fizica/juridica, adresa), detaliile autovehiculului (insemnul de stat, numarul de inmatriculare, seria de sasiu), detaliile clientului (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail);
  1. Bifeaza casuta „Accept termeni si conditii”;
  1. Apasa butonul „Plateste” si vei primi confirmarea platii pe e-mail, in doar cateva minute.

In continuare, iti reamintim care este valoarea taxei de pod, in functie de tipul autovehiculului pe care il conduci si de numarul de treceri, dar si care este valoarea amenzii pentru neplata:

  1. Vehicule rutiere de transport persoane cu maximum 9 locuri sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone: o trecere – 13 Lei, doua treceri – 26 de Lei, 20 de treceri – 208 Lei, amenda – intre 130 si 260 de Lei;
  1. Vehicule rutiere de transport persoane cu 9-23 locuri sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si mai mica de 12 tone: o trecere – 47 Lei, doua treceri – 94 de Lei, 20 de treceri – 818 Lei, amenda – intre 470 si 940 de Lei;
  1. Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu minimum 3 axe: o trecere – 64 Lei, doua treceri – 128 de Lei, 20 de treceri – 1.114 Lei, amenda – intre 640 si 1.280 de Lei;
  1. Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu minimum 4 axe: o trecere – 91 de Lei, doua treceri – 182 de Lei, 20 de treceri – 1.584 de Lei, amenda – intre 910 si 1.820 de Lei.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns