Peste o mie de angajați ai CEO vor să iasă la pensie

0
19

Peste o mie de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor să iasă la pensie în baza noii legi. Complexul Energetic Oltenia a eliberat peste o mie de adeverințe de vechime și cu sporurile aferente, salariaților care îndeplinesc toate condițiile de pensionare din legea care a intrat în vigoare la jumătatea lunii august. Este vorba de actul normativ care introduce condiții speciale de muncă în companiile energetice și la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Astfel, vârsta de pensionare scade cu 13 ani. Angajații dn producție se vor putea pensiona la 52 de ani, dacă au o vechime de 25 de ani în domeniu și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

Aproape toți angajații care au primit adeverințe din partea angajatorului au mers la casele de pensii și au depus cererile de pensionare cu toate documentele cerute de lege. Acum se așteaptă după deciziile comisiilor, însă minerii și energeticienii sunt pesimiști, având în vedere ce s-a întâmplat până în prezent. Sunt comunicări de la nivelul Casei Naționale de Pensii în care se menționează explicit că legea nu se va aplica retroactiv. Deja există decizii de respingere date de Casa de Pensii Mehedinți. La Casa de Pensii Hunedoara au fost date hotărâri de pensionare în baza noii legi, după care au fost anulate, după cum au anunțat sindicatele. Rămâne de văzut cum vor interpreta legea și inspectorii Casei de Pensii Gorj.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns