Persoanele nevoiașe din Târgu Jiu primesc și în acest an ajutorul de încălzire

0
28

Centrele de primiri organizate de către Direcția Publică de Protecție Socială Târgu-Jiu funcționează, astfel: Clubul ,,Vârstei a Treia” – str. Olteniţei – luni – vineri, ora 08.00 – 16.00; Clubul “Vârstei a Treia” – str. Mioriţei, luni – vineri, ora 08.00 – 16.00.

Cererile pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică se depun la sediul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu conform programului de funcționare.

Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru acordarea dreptului și care depun cererile până la 20 noiembrie 2020, vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor pentru întreg sezonul rece, respectiv 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Ajutoarele se acordă pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.

Documentele necesare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2020-2021 sunt: acte de identitate; certificate de naştere pentru copiii în vârstă de până la 14 ani; adeverinţă de venit eliberată de către Administraţia Finanţelor Publice Gorj pentru toţi membrii majori ai familiei; acte privind veniturile realizate (adeverinţă cu salariul net, cupon pensie, cupon indemnizaţie şomaj, cupon indemnizaţie creştere copil, cupon alocaţie stat, cupon indemnizaţie de handicap sau alte acte doveditoare ale veniturilor din luna anterioară depunerii cererii); carte de identitate / certificat de înmatriculare autoturism (dacă este cazul); act doveditor al spaţiului locativ (contract vânzare-cumpărare, certificat moştenitor, contract închiriere, contract de comodat etc.); factură de gaze (în cazul încălzirii locuinţei cu gaze naturale); factură de energie electrică (în cazul încălzirii locuinţei cu energie electrică); dosar.

Pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor, familiile sau persoanele singure al căror venit net /membru de familie nu depăşeşte 750 de lei şi nu deţin bunuri menţionate în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului social.

Tag-urifeaturedOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.