Perele albe, bune pentru digestie şi imunitate

0
16

Perele albe sunt foarte bune pentru cei care suferă de anemie sau alte deficienţe minerale, datorită conţinutului bogat de cupru şi fier. Cuprul accelerează şi îmbunătăţeşte absorbţia de minerale în sistem. Fierul este o parte importantă a hemoglobinei, iar anemia este un alt nume pentru deficitul de fier. Puteţi preveni oboseala, defecţiunile cognitive, slăbiciunea musculară şi defecţiunile sistemului de organe prin consumul regulat de alimente bogate în fier şi cupru, ambele fiind găsite în cantităţi semnificative în pere, scrie sfatnaturist.ro.

Digestie
Fructul cărnos şi fibros are un rol foarte important de jucat în digestia umană. O singură porţie de pere albe oferă 18% din necesarul zilnic de aport de fibre, sunt un agent foarte puternic pentru sănătatea şi funcţia digestivă. Cea mai mare parte a fibrei din pere este polizaharidă nesolubilă (NSP), ceea ce înseamnă că acţionează ca agent de încărcare în intestine. Colectează alimentele şi adaugă volum, astfel încât să fie mai uşor de trecut prin intestine. În plus, încurajează secreţia sucurilor gastrice şi digestive, astfel încât alimentele să se mişte mai uşor, într-o stare mai digerată. Normalizează mişcările intestinului şi reduce şansele de constipaţie, precum şi diareea şi scaunul liber, deoarece adaugă această cantitate la mişcările intestinului.

Antioxidante
La fel ca multe alte fructe, perele albe au o mulţime de antioxidanţi care combat diferite boli. Antioxidanţii acţionează pentru îndepărtarea radicalilor liberi care se acumulează în organism în urma metabolismului celular. Aceşti radicali liberi mută ADN-ul celulelor sănătoase în celule canceroase şi pot provoca o serie de alte condiţii devastatoare. Prin urmare, componentele antioxidante ale vitaminei C, vitaminei A şi compuşilor flavonoizi, cum ar fi beta-carotenul, luteina şi zea-xantină, toate găsite în pere, pot ajuta serios la eliminarea organismului de aceşti compuşi periculoşi.

Imunitate
Sistemul imunitar al organismului este stimulat de activităţile antioxidanţilor şi ale vitaminei C. Vitamina C este benefică pentru sistemul imunitar, deoarece încurajează producţia şi activitatea de celule albe din sânge. Fructe precum perele sunt excelente în a elimina pur şi simplu afecţiuni precum răceala obişnuită, gripa sau alte boli uşoare care ar putea ajuta la punerea pe picioare a sistemului imunitar rapid.

Slăbit
Conţin o cantitate mare de fibre şi au un indice glicemic scăzut, astfel încât pot contribui la promovarea unei senzaţii de saturaţie. Consumul regulat de pere albe îi ajută pe oameni să piardă în greutate prin stimularea creşterii bacteriilor benefice în sistemul digestiv.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.