Percheziții în Gorj, pentru prinderea unor traficanți de DROGURI! Zeci de persoane, conduse la audieri

0
180

32 de percheziţii au avut loc miercuri dimineața, în judeţele Gorj, Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj și Mehedinţi, pentru prinderea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Capul reţelei este considerat un tânăr de 33 de ani, din Rovinari. Acesta ar fi comandat droguri din Cluj, prin intermediul firmelor de curierat, după care le-ar fi distribuit clienţilor. În urma descinderilor, polițiștii au descoperit două pistoale tip airsoft, 750 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, 13 grame de cannabis, 57 de comprimate Xanax, cinci țigarete confecționate artizanal, 28 de telefoane mobile, un laptop, o tabletă, 18.000 de lei și înscrisuri. 27 de persoane au fost conduse la sediul Poliției și ulterior audiate de procurorii DIICOT Gorj.
„Din anchetă au rezultat indicii că, în anul 2018, pe raza județului Gorj, un bărbat de 33 de ani, din orașul Rovinari, ar fi inițiat și, împreună cu alte două persoane, din localitate, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri și de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Astfel, la intervale regulate de timp, folosind societăți de curierat rapid, aceștia ar fi comandat cantități importante de droguri și produse susceptibile a avea efecte psihoctive, de la două persoane, din județul Cluj. Marfa ar fi fost ulterior porționată și distribuită pe raza județului Gorj.

Totodată, în urma activităților efectuate, au rezultat indicii că cele două persoane, din județul Cluj, ar fi distribuit, în mod repetat, pe parcursul anului 2018, prin societăți de curierat rapid, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza a 11 județe din țară. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.
Sursa aici

Lasă un răspuns