Pantelimon Manta crede că a început războiul pe viață și pe moarte, la Gorj, între PSD și ALDE

0
128

Pantelimon Manta crede că a început războiul pe viață și pe moarte, la Gorj, între PSD și ALDE, acum după ce primarul liberal-democrat din Drăguțești a apărut în conferința de presă a PSD și i-a lăudat pe liderii social-democrați. Ion Dumitru Popescu a fost racolat de PSD după ce, anterior, ALDE s-a lăudat că i-a cooptat pe edilii social-democrați Ion Mischie, de la Telești și Cristina Cilibiu, de la Turceni. Se vehiculează și că primarii PSD de la Aninoasa și Bărbătești, Ilie Petroi și Adrian Mangu, ar urma să treacă la ALDE. Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, crede că primarii sunt condiționați cu diverse finanțări, lucru care, în opinia sa, ține de “partea mlăștinoasă a politicii”.

La Interviurile Infinit FM, Pantelimon Manta a comentat că urmează războiul între PSD și ALDE, acum că Ion Dumitru Popescu a fost racolat de social-democrați. În opinia fostului prefect, PNL nu va conta foarte mult în bătăliile electorale care urmează. Manta este convins că edilul din Drăguțești se va implica trup și suflet pentru PSD, inclusiv la alegerile europarlamentare.

Manta nu exclude nici ca primari PSD nemulțumiți să ia drumul ALDE, în perioada următoare.

Dan Ilie Morega amintește că există o înțelegere, la centru, între PSD și ALDE să nu-și ia unul altuia aleșii, înțelegere care, din câte se vede, nu este respectată la Gorj.

Președintele Institutului de Politici Publice nu crede că primarii PSD vor migra către ALDE, în ciuda speculațiilor apărute în spațiul public. Spre deosebire de Pantelimon Manta, Morega este de părere că PNL va face o figură frumoasă la Gorj și va obține peste 20 de procente.

Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, comentează că războiul pe primari dintre PSD și ALDE și condiționarea edililor cu diverse finanțări, sunt lucruri care țin de ”zona mlăștinoasă a politicii”. Cât despre previziunea lui Pantelimon Manta că PNL nu va conta prea mult în confruntările electorale din acest an, în opinia lui Vâlceanu este o afirmație care nu merită comentată.
Sursa aici

Lasă un răspuns