Pandurii, în faliment! Clubul gorjean anunţă că va face apel la decizia Tribunalului Gorj

0
98

Tribunalul Gorj a admis, în data de 27 noiembrie 2019, cererea lichidatorului judiciar al Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Consulting Compny IPURL, de a declara falimentul clubului gorjean din Liga 2. Decizia nu este definitivă, iar Pandurii anunţă că va face apel, astfel că, pentru moment, gruparea condusă de Marin Condescu îşi poate continua activitatea.

„Admite cererile formulate de către administratorul judiciar CONSULTING COMPANY IPURL şi creditoarea AJFP GORJ privind deschiderea procedurii falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU. Dispune deschiderea procedurii generale a falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului de administrare.
Desemnează lichidator judiciar provizoriu CONSULTING COMPANY IPURL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege cu un onorariu lunar de 5000 lei din averea debitoarei. Dispune notificarea deschiderii procedurii debitorului, creditorilor prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj, în vederea efectuării menţiuni.
Fixează termen pentru predarea gestiunii 23.12.2019. Fixează termen pentru depunerea cererilor de creanţe născute după deschiderea procedurii insolvenţei la data de 10.01.2020.
Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului suplimentar al creanţelor la 29.01.2020. Termenul pentru depunerea contestaţiile la tabelul suplimentar de creanţe este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului de creanţe.
Fixează termenul pentru tabelul definitiv consolidat de creanţe la 12.02.2020”, e decizia Tribunalului Gorj.

Pandurii va face apel la această decizie a instanţei

”Conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu va face apel la decizia instanţei care a admis cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment a clubului şi anunţă că activitatea clubului va continua conform programului stabilit şi echipa de seniori precum şi cele de juniori vor continua competiţiile”, anunţă Pandurii pe site-ul oficial.

Pandurii trebuie să primească 3,3 milioane de euro de la acţionari

Decizia de astăzi vine după ce Pandurii obţinuse pe 18 septembrie 2019 un succes important împotriva acţionarilor clubului. Curtea de Apel Craiova a stabilit atunci ca cei cinci acţionari, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia şi SC Artego SA, să achite peste 3 milioane de euro, sumă ce reprezintă cotizaţiile aferente anilor 2014-2017.

Procedurile de executare silită au fost tergiversate, astfel că Pandurii nu a primit niciun leu din acei bani nici acum, la două luni distanţă.

În acest moment, la finalul turului, Pandurii Târgu Jiu ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, pe 19, cu doar 8 puncte acumulate în 18 meciuri. În 2019 mai are programate două jocuri, ambele din retur, cu Turris Oltul (sâmbătă, de la ora 17:00, la Târgu Jiu) şi cu ASU Poli (pe 7 decembrie, la Timişoara).
Articolul integral aici

Lasă un răspuns