O femeie din Hunedoara susține că s-a trezit la morgă, în timpul pandemiei de covid. ”Îmi făceau autopsia de vie și m-a trezit Dumnezeu!”

0
160

O femeie din Hunedoara susţine că a fost trimisă la morgă din greşeală în timpul pandemiei de COVID-19, unde ar fi rămas mai multe ore, şi că a fost la un pas să i se facă autopsia. Norocul ei a fost că s-a trezit şi a reuşit să dea alarma. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a cerut înfiinţarea unei comisii de verificare. De cealaltă parte, surse medicale din cadrul SJU Deva au menţionat că spusele femeii, referitoare la trimiterea ei accidentală la morgă, nu se confirmă, scrie observatornews.eo

Cazul a fost prezentat de consilierul local AUR – Tiberiu Bârstan: „În lumina unei experiențe tulburătoare, dorim să aducem în atenție un incident îngrijorător, care a avut loc în Spitalul Județean Deva, pe perioada pandemiei, când neglijența, incompetența și abuzurile medicale erau strigătoare la cer (…). O femeie a fost, în mod eronat, dusă la morgă. Acest moment de gravă incompetență a generat un impact profund asupra sănătății și stării emoționale a acelei femei, dar și asupra încrederii noastre în sistemul medical. Ne exprimăm solidaritatea cu această doamnă și cu toți cetățenii care se confruntă cu astfel de situații traumatizante! Este inacceptabil ca astfel de erori să se întâmple și ne angajăm să luptăm pentru o îmbunătățire semnificativă a sistemului nostru medical!”.

„În 4 iulie 2022, am fost internată la Deva pentru nişte analize pentru o operaţie de coloană. M-a internat duminică. După-masă, mi-a făcut injecţie dacă iau antibiotic. Mi-a luat mâna cu forţa. Pe urmă, mi s-a pus un nod în gât şi mi-a fost rău. De aici nu mai ştiu nimic. M-am trezit la morgă. Cu un bărbat peste mine. Noroc că nu m-a băgat în frigider, că era plin de la Covid. Aveam numărul 8. Mai aveam o oră şi mă tăia, îmi făcea autopsia de vie. M-a trezit Dumnezeu. O zi şi o noapte. Când m-am trezit atâta am zbierat că m-a auzit toată Deva”, susţine femeia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a dispus, miercuri, înfiinţarea unei comisii de verificare a unor informaţii apărute în spaţiul public, într-o înregistrare video, potrivit cărora o femeie ar fi fost dusă, în mod eronat, în timpul pandemiei de COVID-19, la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, unde ar fi rămas mai multe ore.

Incidentul ar fi avut loc în anul 2022, preşedintele CJ Hunedoara menţionând într-un comunicat de presă că vinovaţii vor fi pedepsiţi, dacă aspectele prezentate se vor confirma. În egală măsură, în situaţia în care informaţiile difuzate nu reflectă realitatea, şeful CJ Hunedoara solicită conducerii SJU Deva să-i acţioneze în instanţă pe cei care au publicat materialul video.

“Dacă cele relatate se vor confirma, atunci voi solicita ca cei vinovaţi să nu mai profeseze în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. În cazul în care informaţiile lansate în spaţiul public nu se confirmă, solicit ferm conducerii SJU Deva să acţioneze în instanţă persoanele care au publicat acel material video, pentru prejudiciile aduse unităţii sanitare”, a declaratpreşedintele CJ Hunedoara, citat într-un comunicat de presă al instituţiei.

Pe de altă parte, surse medicale din cadrul SJU Deva au menţionat că spusele femeii, referitoare la trimiterea ei accidentală la morgă, nu se confirmă.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.