Noutăți în cazul tânărului de 22 de ani împușcat în cap cu un glonț rătăcit de la poligonul de trageri din Târgu-Cărbunești

0
63

Noutăți în cazul tânărului de 22 de ani împușcat în cap, luni, cu un glonț rătăcit de la poligonul de trageri din Târgu-Cărbunești.

O localnică din satul Măceșu le-a povestit jurnaliștilor că incidentul nu a fost unul singular. Femeia a declarat că, în momentul în care și-a tăiat porcul de Crăciun, a găsit în grăsimea acestuia un cartuș. Incidentul, deși a fost raportat la poliție de soțul femeii, nu a fost anchetat de nimeni.

Tânărul de 22 de ani, împușcat în timp ce se afla cu doi colegi în curtea bisericii din satul Măceșu, lângă Muzeul Crucilor, a avut zile. Glonțul a rămas în osul capului, nepătrunzând prea mult. Tânărul din Aninoasa nici nu și-a dat seama, în primă fază, ce s-a întâmplat. A picat lângă autoturism și le-a spus colegilor că l-a lovit ceva în cap.

Un echipaj medical l-a transportat la spitalul din Târgu-Cărbunești. Conform directorului Constantin Târziu, a primit, aici, primele îngrijiri medicale iar, apoi, a fost transferat la Craiova.

Glonțul rătăcit provine de la tragerile efectuate, luni dimineața, de peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean. Jandarmii au folosit inclusiv pistoale mitralieră și, cel mai probabil, de la o astfel de armă provine glonțul, care a parcurs peste 2,5 km înainte de a-l lovi în cap pe tânărul de 22 de ani.

Primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, a precizat că, de fiecare dată când au loc trageri în poligonul care aparține unității militare, localnicii sunt informați, prin afișaj în satul Măceșu.

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns