Măsuri de urgență pentru securitatea elevilor de la „Spiru Haret”

0
78

Primarul din Târgu Jiu a convocat, miercuri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ca urmare a problemelor apărute la clădirea principală a Colegiului Național ”Spiru Haret”. Mai multe bucăți de țiglă din acoperișul clădirii au căzut pe aleile din jur, iar coșurile de fum, care conform proiectului de reabilitare ar trebui să fie eliminate, sunt deteriorate, bucăți de cărămidă putând să se prăbușească, antrenând la rândul lor țiglele.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a interzis circulația pietonală în apropierea clădirii colegiului, balizarea zonei și supravegherea permanentă a acesteia. "În cel mai scurt timp, se intervine pentru eliminarea elementelor care se desprind în vederea evitării riscului de accidente. Se are în vedere protejarea și conservarea clădirii care este monument istoric", anunță un comunicat al Primăriei Târgu Jiu.

Întreaga zonă va fi permanent monitorizată, în vederea identificării în timp real a oricăror modificări structurale. Cadrele didactice și elevii au fost deja informați asupra situației create și a măsurilor adoptate pentru restabilirea stării de normalitate.

"În perioada imediat următoare, va fi elaborată documentația tehnică privind soluțiile ce se impun pentru înlăturarea oricăror riscuri. Se vor estima costurile necesare intervențiilor – proiectare, expertiză, diriginte de șantier, execuție – urmând să se aloce sumele necesare și să fie demarată procedura atribuirii în regim de urgență a contractului", mai arată sursa citată.

Original Article

Lasă un răspuns