Majoritatea vopselelor de ouă din România conțin mulți aditivi alimentari

0
13

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, InfoCons a realizat un studiu asupra ofertei de vopsea de ouă din România, examinând etichetele produselor și analizând un total de 61 de tipuri de vopsea. Majoritatea produselor conțin numeroși aditivi alimentari, potrivit unui comunicat al Organizației pentru Protecția Consumatorului (OPC).

Printre brandurile examinate în studiu se numără Gallus, Carmin, Heitmann, Omnicolor și Atifco. Studiul a evaluat diferite tipuri de vopsea, cu pigmenți și gramaje diverse pentru a colora mai multe sau mai puține ouă, precum și pachete care conțin mai multe culori de vopsea.

Potrivit InfoCons, 98,36% din produsele analizate conțin aditivi alimentari. Aproape 11,5% dintre produsele testate conțin 11 tipuri de aditivi, iar peste 16% din produsele analizate conțin nouă tipuri de aditivi.

În ceea ce privește aditivii alimentari regăsiți în mod frecvent în vopseaua de ouă, studiul a descoperit că:
– 65,57% dintre produsele studiate conțin acid lactic (E270).
– 63,93% dintre produsele studiate conțin azorubina (E122).

InfoCons a remarcat și variații semnificative în performanțele produselor, care sunt disponibile sub formă de vopsea lichidă, pudră sau gel. Cantitățile variază între 5g și 25g, iar capacitatea de vopsire variază între 10 și 120 de ouă. Studiul a evidențiat diferențe mici în gramaj, dar mari în ceea ce privește capacitatea de vopsire.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.