Luni va avea loc dezvelirea Mausoleului din Piața Prefecturii! Vezi programul complet al manifestărilor!

0
68

Autoritățile locale și județene sărbătoresc luni, 14 ianuarie, 125 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu. În cadrul manifestărilor organizate va avea loc și dezvelirea Mausoleului din Piața Prefecturii, după finalizarea procesului de restaurare a monumentului. Va fi pregătit un drapel de 135 de metri pătraţi care va acoperi Mausoleul. În acest fel, autoritățile doresc să reediteze la o altă dimensiune momentul în care a fost inaugurat Maousoleul când a participat înclusiv Regele Carol al II alături de alţi 40 de mii de oameni veniţi din toate colţurile tării.
Programul manifestărilor este unul amplu. Vor avea loc acţiuni în toate zonele oraşului care au legătură cu Eroina de la Jiu. Se va începe la Vădeni cu o slujbă de pomenire şi se va continua cu o expoziţie foto-documentară Ecaterina Teodoroiu- fiica a Vădenilor ce va avea loc la Şcoala Gimnazială numărul 7 la orele 10.00. Va urma o evocare istorică la Casa memorială a Ecaterinei unde vor fi şi rudele. Cei prezenți vor primi din partea primăriei o revista realizată special pentru acest eveniment.
La ora 16, în Piața Prefecturii, va avea loc o proiecție de film ,,Ecaterina Teodoroiu” , după care vor urma alocuțiunile autorităților și dezvelirea mausoleului.Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns