Lucrările de modernizare a Căii Eroilor din Târgu Jiu verificate de DNA

0
111
Calea Eroilor

DNA Gorj are în vizor contractul pentru modernizarea Căii Eroilor, strada din Târgu Jiu care leagă lucrările lui Constantin Brâncuși.

Cel care a făcut anunțul este nimeni altul decât Victor Banța, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, care a spus, în cadrul unei emisiuni de postul 1 Plus Tv, că procurorii anticorupție efectuează verificări cu privire la lucrările care s-au efectuat pe Calea Eroilor.

„Au existat o sumedenie de probleme. Nu pot eu să spun din vina cui și nu vreau să emit un punct de vedere. Lucrarea a fost finanțată în anul 2017 prin Programul Național de Dezvoltare Locală pe un un proiect tehnici sau o documentație din anul 2013-2014. Proiectul era unul anacronic și trebuia să fie actualizat. Corpul de Control de la Ministerul Dezvoltării și Inspecția în Construcții au făcut controale cu privire la lucrările efectuate. Decontările sunt în verificare la parchet. Am înțeles că există un dosar pe rol, iar atunci când există verificări de natură penală atunci nu mai avem. Am înțeles că la DNA există acest dosar. Au fost întâmpinate o serie de dificultăți la fața locului pentru că ceea ce era în proiect nu corespundea cu realitatea. Au fost 28-29 de dispoziții de șantier în acest proiect. Nu Ministerul Dezvoltării se ocupă de acest proiect, ci autoritatea locală. Ministerul Dezvoltării nu are decât rol de finanțator“, a declarat Banța.

Valoarea inițială a contractului privind modernizarea şi reabilitarea zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor a fost de 8,8 milioane de lei, după care a fost majorată de mai multe ori.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.