LE SOIR: Trump va desemna sâmbătă un nou judecător pentru Curtea Supremă

0
7

Printre favoriţi figurează, în frunte, Amy Coney Barrett, o catolică de 48 de ani, ca şi o magistrată de origine cubaneză născută în Florida, Barbara Lagoa, 52 de ani.

Preşedintele american, Donald Trump, a arătat marţi că va anunţa sâmbătă, de la Casa Albă, numele unui nou judecător care să-i succeadă lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă.

„O voi anunţa pe candidata mea pentru Curtea Supremă sâmbătă, la Casa Albă! Ora exactă rămâne de determinat”, a scris pe Twitter miliardarul republican.

Donald Trump a arătat luni seara că are în vedere cinci magistraţi pre-selecţionaţi ca s-o înlocuiască pe Ruth Bader Ginsburg, decana progresistă şi feministă de la Curtea Supremă, decedată vineri la 87 de ani în urma unui cancer.

Printre favorite figurează, în frunte, Amy Coney Barrett, o catolică de 48 de ani, ca şi o magistrată de origine cubaneză născută în Florida, Barbara Lagoa, 52 de ani.

Aceasta din urmă este „excelentă, este hispanică, este o femeie formidabilă”, a declarat el la Fox News. „Ne place Florida”, a adăugat el în legătură cu acest stat care ar urma să joace un rol cheie în rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Senatul american trebuie să confirme, cu majoritate simplă, judecătorii de la Curtea Supremă numiţi pe viaţă de preşedinte.

Democraţii se opun, argumentând că trebuie să se aştepte alegerile din 3 noiembrie care îl vor opune pe Donald Trump lui Joe Biden înainte de orice vot şi, în caz de victorie a fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama, să se aştepte chiar preluarea funcţiei de către acesta, în ianuarie 2021.

Sursa

Traducere: Gabriela Sîrbu, RADOR

Original Article

Lasă un răspuns