Lazăr Service amendat usturător de Consiliul Concurenței

0
60

Consiliul Concurenței a amendat 65 de companii şi o asociație cu peste 130 milioane de lei (aproximativ 26 milioane de euro), pentru participarea la o înţelegere pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România.

Printre ei se afla și un cunoscut service auto din municipiul Târgu Jiu care a primit o amendă record în cadrul unei anchete privind o serie de înțelegeri între asiguratori și societățile de reparații. Din cauza despăgubirilor mari plătite, primele plătite de conducatorii auto au crescut.

Conform unui comunicat al autorităţii pentru concurenţă, 56 dintre companiile sancţionate sunt sau au fost membre ale Asociaţiei Concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan – ACODAREN şi desfăşoară, printre altele, activităţi de reparare a autovehiculelor.

Printre cei care au primit cele mai mari amenzi se numără și Lazăr Service care a fost sancționat cu suma de peste 468.000 lei.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri sau acorduri între companii care restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească, în special cele care împart pieţele. Deciziile Consiliului Concurenţei sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune în aplicare decizia de sancţionare a autorităţii de concurenţă şi execută amenzile”, se mai precizează în comunicat.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.