Laureaţii Festivalului de muzică lăutărească Geagu Cătăroiu

0
77

Recent, la Tismana a avut loc a treia ediție a Festivalului de muzică lăutărească „GEAGU CĂTĂROIU”. Festivalul care se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale și care folosesc în interpretare instrumente tradiționale, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an.

Premiul I acordat de Consiliul Local și Primăria orașului Tismana în valoare de 3.500 lei a fost primit de taraful “Zorile” din Mociu, județul Cluj.

Premiul al II-lea acordat de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, în valoare de 2000 lei a fost primit de taraful “Streață” din Melinești, județul Dolj.

Premiul al III-lea acordat de Școala Populară de Artă Târgu Jiu, în valoare de 1500 lei a fost primit de taraful “Vică Argint” din Pârâul de Pripor din județul Gorj.

S-au acordat trei premii speciale din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în valoare de 500 lei fiecare, tarafurilor:

-Taraful „Marcel Ciucurescu” din Tg-Logrești, județul Gorj

– Taraful „Ionile Cercel” din Dănciulești, județul Gorj

– Taraful Colegiului Național Pedagogic din Craiova, județul Gorj

Premiul special în valoare de 500 lei, acordat de Asociația” La Tismana într-o grădină” a fost primit de taraful „Nicu Bobirci” din Bâlta, județul Gorj.

Premiul de popularitate, în valoare de 1000 lei, acordat de consilierul local Petre Remetea a fost primit de taraful „Mornea” din Tismana, județul Gorj.

Festivalul care respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular a avut o singura secțiune: TARAFURI.
Articolul integral aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns